't Burgje in aanbouw.
't Burgje in aanbouw. Agnes Corbeij

‘t Burgje: 400 meter lopen met de kliko

Wonen

ODIJK Inwoners van buurtschap ‘t Burgje in Odijk hebben een brief ontvangen van het RMN, waarin staat dat zij hun containers moeten aanbieden bij de ingang van de wijk. Voor bewoners die aan de andere kant van de wijk wonen betekent dit dat zij met hun container een afstand van meer dan 400 meter (enkele reis) moeten afleggen.

door Frits Beijnink

In ‘t Burgje zijn sinds de oplevering van de verschillende bouwfases de containers door het RMN altijd geleegd vanaf de locatie Weteringsdijk, in afwachting van de realisatie van uiteindelijke aanbiedplaatsen voor containers. Nu de wijk zijn voltooiing nadert, hebben de bewoners afgelopen week een brief ontvangen waarin de definitieve aanbiedplaats is bepaald. Deze ligt aan het begin van Ter Borch, de toegangsweg tot de wijk. Volgens het RMN is deze locatie de enige optie, omdat de straten in de wijk te smal zijn ingericht om containers met een zijlader te kunnen legen. 

VRAGEN CDA Annemarie Huijsman (CDA) vroeg in de laatste raadsvergadering of het college in overleg kan treden met het RMN over een oplossing voor deze situatie. Zij vroeg of er een afspraak bestaat met het RMN over de maximale afstand tot een aanbiedplaats en wilde weten of de containers, zoals in sommige andere delen van de gemeente, niet handmatig kunnen worden geleegd met een achterlader.

ANTWOORD COLLEGE Wethouder Hilde de Groot (P21) antwoordde dat er geen afspraken zijn over een maximaal af te leggen afstand. Maar zij vond het ook een onwenselijke situatie en beloofde om, samen met de inwoners van de wijk, in gesprek te gaan met het RMN over betere locaties en daarbij de mogelijkheid van achterladers mee te nemen. De wethouder wil op zeer korte termijn actie ondernemen en hoopt voor de zomer een oplossing te kunnen bereiken.

advertentie