Afbeelding
Gemeente Wijk bij Duurstede

Ambitieverklaring Uitstroom beschermd wonen en maatschappelijke opvang regio Zuid-Oost Utrecht

Wonen

BUNNIK/WIJK BIJ DUURSTEDE Onlangs tekenden de gemeenten Bunnik, de Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist, de woningbouwverenigingen, de aanbieders van beschermd wonen in deze regio en de regionale sociale dienst de ambitieverklaring ‘Uitstroom beschermd wonen en maatschappelijke opvang regio Zuid-Oost Utrecht’.

GEMEENSCHAPPELIJK DOEL Het is een gezamenlijke doel dat cliënten die uit de maatschappelijke opvang en beschermd wonen uitstromen tijdig, voldoende en passend worden ondersteund bij het krijgen van een thuis in onze regio. Dat betekent dat er op tijd voldoende passende woonplekken zijn en dat er bijtijds voldoende passende ondersteuning is in wijken en dorpen die de kracht hebben om cliënten te ontvangen.

AFSPRAKEN EN AMBITIES Want als een ding duidelijk is geworden, we kunnen dit niet alleen, niet alleen als gemeente, als zorgaanbieder, als woningcorporatie, als gemeente, als sociaal team, als RSD en ook niet als cliënt. Daarom zijn er afspraken en ambities gezamenlijk vastgelegd en wordt het verder uitgewerkt met elkaar de komende tijd.

TROTS Wil Kosterman, de bestuurlijke trekker voor dit onderwerp als wethouder in gemeente Wijk bij Duurstede: ,,Wij zijn blij dat wij met alle belangrijke partijen in onze regio ervoor zorgen dat mensen, uit de maatschappelijke opvang en beschermd wonen, in de regio en in onze gemeente weer een thuis kunnen krijgen.” 

advertentie