Afbeelding

Overname Slagerij Lotgering door Martin Henkes

25 september 2023 om 14:30 Winkels

BUNNIK Henk Lotgering en zijn vrouw het stokje per 1 oktober over aan Martin Henkes, de nieuwe eigenaar van Uw Slager Lotgering in Bunnik. Daarmee blijft een prachtig ambachtelijke slagerij met een uitgebreid assortiment lekkere producten behouden voor Bunnik en omgeving. Samen met hen blikken we terug én vooruit.

41 jaar geleden begon het allemaal. Als telg uit een echte Amsterdamse slagersfamilie is de liefde voor het slagersvak Henk met de paplepel ingegoten. Na een aantal jaren in Amsterdam en Nieuwegein streken Henk en zijn vrouw bijna 25 jaar geleden neer in Bunnik. Door de jaren heen hebben zij, samen met hun kinderen, een prachig familiebedrijf opgebouwd waarbij ambachtelijke kwaliteit en goede smaak altijd hoog in het vaandel hebben gestaan.

MEER DAN SLAGER

,,Door de jaren heen is het slagersvak niet veel veranderd”, zegt Henk. Eigenlijk is de basis altijd hetzelfde gebleven, maar tegenwoordig doe je zoveel meer dan een lapje vlees snijden. Mooie maaltijden maken, goede catering, het is er allemaal bij gekomen. Maar het zelf ver- en bewerken van de grondstoffen is Henk altijd blijven doen. De passie voor het zelf maken van vleeswaren zit in zijn DNA. De ambachtelijke kwaliteit, weten wat je je klant aanbiedt, het is voor Uw Slager Lotgering een vanzelfsprekendheid. Het feit dat ze door de jaren heen heel wat prijzen gewonnen hebben onderstreept die passie en het vakmanschap nog verder.

VAN KIND TOT VOLWASSEN

Tegelijkertijd wil je naast die vertrouwde kwaliteit ook blijven vernieuwen en inspelen op wat de klant vraagt. ,,Als je zo lang een slagerij hebt dan groei je op met de gezinnen die jaar in jaar uit hun boodschappen bij je doen. Van gezinnen met jonge kinderen, tot ouders waarvan de kinderen zijn uitgevlogen. Dat doet ook wat met de behoefte van je klant”, deelt Henk. Daarop inspelen is belangrijk, die flexibiliteit moet je als slagerij hebben. Los nog van de tegenwoordige behoefte aan gemak. Het ruime assortiment belegde broodjes is daar een mooi voorbeeld van. Veel mensen komen in hun lunchpauze een lekker broodje halen en ook kantoren weten hun weg te vinden naar de slagerij. Met de zelfgemaakte vleeswaren een ware traktatie.

GEDEELDE PASSIE

het overdragen van de sleutels staat vanaf 1 oktober Martin Henkes aan het roer van Uw Slager Lotgering. Ook Martin heeft zijn strepen als slager ruimschoots verdiend. Met meer dan 35 jaar ervaring in uiteenlopende (slagers)keukens heeft ook hij zo zijn ideeën over hoe een goede slagerij eruit moet zien. In zijn zoektocht naar een mooie eigen slagerij kwam Martin in Bunnik uit. Met Henk Lotgering en zijn vrouw was er direct een klik. De liefde voor het ambacht en de lekkere producten delen ze. In de afgelopen jaren is er een fantastisch mooie winkel neergezet. Met de frisse wind en nieuwe energie van Marin kan daar komende jaren alleen nog maar meer moois aan toegevoegd worden. En dat is precies de intentie van Martin. Samen met het vertrouwde team verder bouwen aan een mooie slagerij.

GEHEIMEN BEWAARD

Martin kijkt enorm uit naar zijn start in Bunnik. ,,Ik wil eerst goed de tijd nemen om alle klanten en hun wensen te leren kennen. Ik vind het belangrijk om te horen wat zij vinden, waar behoefte aan is”, deelt Martin. Ook Henk Lotgering zal af en toe nog aanwezig zijn om de unieke recepturen over te dragen aan Martin. Zo blijven de beste geheimen bewaard en kunnen de klanten gewoon blijven genieten van alle mooie ambachtelijke producten.

Kortom, iedereen is nu, maar ook na 1 oktober meer dan welkom om bij Uw Slager Lotgering naar binnen te stappen en te genieten van de lekkerste ambachtelijke producten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie