Sieraden in het Snuffelhonk
Sieraden in het Snuffelhonk Snuffelhonk Odijk

Snuffelhonk 10 jaar op de Meent 50

5 april 2022 om 11:00 Winkels

ODIJK Het Snuffelhonk is een bekende en geliefde zaak in Odijk. De Kringloopwinkel zit inmiddels alweer tien jaar aan de Meent 50. De laatste twee jaar was de winkel, wegens Covid-19, geruime tijd gesloten, of slechts beperkt geopend. Maar zodra de mogelijkheid er was, wisten de vaste klanten de kringloopwinkel weer te vinden. Soms moesten ze even wachten, voordat ze naar binnen konden, maar dat hadden ze, gezien de rijen voor de winkel, er graag voor over.

Waarom? Omdat het zo leuk snuffelen is in de goed gesorteerde winkel. Alles wordt gecontroleerd en schoongemaakt, voordat het in de winkel komt. Het Snuffelhonk is anders dan vele andere kringloopwinkels. De winkel is niet gevestigd in een kale loods op een bedrijventerrein en is niet heel groot. Er is geen ruimte voor meubels of andere grote zaken. Maar er zijn voldoende andere zaken te vinden. 

PUZZELS Denk aan borden, kopjes, bestek en allerlei zaken voor in de keuken. Maar de klant kan ook terecht voor kinderspeelgoed en puzzels, voor (mooie oude) fotoapparatuur, boeken, platen, elektronica en veel meer. De winkel wordt helemaal gerund door vrijwilligers. Enthousiaste mensen, de meeste niet zo heel jong meer, die het leuk vinden om met elkaar spullen uit te zoeken, schoon te maken en leuk in de winkel te plaatsen. 

En uiteraard vinden de vrijwilligers het contact met de klanten leuk. Een praatje met een bekende, het helpen van iemand die iets zoekt; het werk in het Snuffelhonk levert de medewerkers veel op. Het Snuffelhonk is er ook voor de maatschappij. Het is een kringloopwinkel. Spullen die anders in de verbrandingsoven belanden, krijgen via de kringloopwinkel een tweede, derde of volgende leven. Dat mooie overhemd, die mooie tas, dat leuke spel; ze zijn niet nieuw, maar nog prima bruikbaar en zonde om weg te gooien. 

GOED DOEL Ook het geld, dat met het Snuffelhonk wordt verdiend, komt al jaren ten goede aan de samenleving. Met het geld worden doelen gesubsidieerd op het gebied van monumenten, verfraaiing van het aangezicht van Odijk, Bunnik en Werkhoven, natuurbehoud en milieu, alsmede doelen die mensen bij elkaar brengen. Het Witte Kerkje te Odijk is het hoofddoel van de stichting die het Snuffelhonk beheert, maar o.a. ook de algemene begraafplaats, dorpshuis Odijk, Katholieke kerk Werkhoven, schoolpleinen en groenvoorzieningen zijn door de stichting gefinancierd.

De stichting vraagt de klant om de winkel te blijven bezoeken. En te informeren naar de mogelijkheden om vrijwilliger te worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie