Afbeelding
RTV Utrecht

Gemeenten blunderen bij aanbesteding Regiotaxi

14 december 2023 om 09:45 Verkeer en vervoer

UTRECHT De zoektocht naar een vervoerder voor de Regiotaxi in de provincie Utrecht loopt vertraging op. De opdracht was al zo goed als rond, maar er bleek een fout bij de beoordelingsprocedure te zijn gemaakt. Daarom moet het hele proces nu waarschijnlijk opnieuw.

De Regiotaxi Utrecht en Eemland-Heuvelrug vervoert mensen die niet zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen. Op 1 januari lopen lopen de contracten van de 22 Utrechtse gemeenten af. Vanaf die datum gaat het vervoer verder onder de naam Regiotaxi Utrecht.

Daarvoor moest een nieuwe aanbesteding worden gedaan. Vorige maand werd een voorlopige gunning verleend en daarmee was de opdracht bijna rond. Maar toen bleek er een fout te zijn gemaakt. Er is namelijk een andere scoringsmethode gebruikt dan afgesproken. De gemeenten noemen de fout “zeer spijtig.”

Door de fout zijn bezwaren ingediend en twee kort gedingen aangespannen door vervoerders die de opdracht niet kregen. Daarom is er in overleg met advocaten besloten om de voorlopige gunning vrijwel direct weer in te trekken.

Hoe snel de aanbesteding rond is, ligt aan de uitspraak van de rechter. Als die akkoord gaat met het opnieuw doorlopen van de procedure is de verwachting dat de gunning rond februari rond is. Als de rechter een andere uitspraak doet kan het nog langer duren.

De Regiotaxi blijft gewoon rijden. Het contract met de huidige vervoerder (Willemsen–De Koning) loopt namelijk nog tot 1 juli 2024. 

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie