Lijn 43 verdwijnt uit de Sint Nicolaaslaan.
Lijn 43 verdwijnt uit de Sint Nicolaaslaan. Frits Beijnink

Lijn 43 door Odijk verhuist naar noordzijde Singel

1 april 2023 om 14:48 Verkeer en vervoer Tips van de redactie

ODIJK De provincie heeft op verzoek van de gemeente besloten om buslijn 43 (station Houten – station Driebergen-Zeist) niet langer over de Esdoorn en de Sint Nicolaaslaan dwars door Odijk te laten lopen, maar buitenom over de noord- en westzijde van de Singel te leiden. Aanleiding is een eerdere handtekeningenactie door bewoners van de Sint Nicolaaslaan, vanwege de overlast die de bussen opleveren in deze krappe straat.

door Frits Beijnink

UITGANGSPUNT

De provincie hanteerde bij het bepalen van een alternatieve route als uitgangspunt dat de kern van Odijk zo goed mogelijk ontsloten blijft, de reistijd voor doorgaande reizigers tenminste gelijk blijft en dat de gebruikte straten uiteraard geschikt zijn als busroute. De uitvoering van de benodigde aanpassingen, zoals een drietal nieuwe bushaltes, wordt uitbesteed onder verantwoordelijkheid van de gemeente, omdat die de wegbeheerder is. De kosten (ruim drie ton) worden gedekt door een provinciale subsidie. Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden gereed zijn en de nieuwe route van kracht wordt.


Nieuwe route lijn 43 - Provincie Utrecht

KERSENWEIDE

Voor de gemeente telt ook mee dat deze route beter aansluit op de toekomstige route door de Kersenweide. Die route is nog niet bekend maar loopt logischerwijs over de beoogde rondweg om de Kersenweide heen, in het noorden aansluitend op het kruispunt met de N229 bij het gemeentehuis en in het zuiden aansluitend op de N410 naar Houten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie