De afrondende asfalteringswerkzaamheden op de Uithof
De afrondende asfalteringswerkzaamheden op de Uithof Rick Huisinga

Vernieuwde tram/busbaan Utrecht Science Park klaar voor gebruik

1 september 2021 om 15:00 Verkeer en vervoer

UTRECHT De vernieuwde tram/busbaan van lijn 22 in Utrecht Science Park is bijna klaar. Met ingang van maandag 6 september rijden hier weer bussen en trams. Dit is volgens planning en op tijd om de vele studenten te vervoeren die met de start van het nieuwe academische jaar in Utrecht verwacht worden, zo meldt de provincie Utrecht.

Tussen de Padualaan en het Prinses Máxima Centrum is over een lengte van anderhalf kilometer de afgelopen acht weken veel gebeurd. De rijbaan voor de bussen en de trams is hier grootscheeps op de schop gegaan en volledig vernieuwd. Een complete vervanging van deze toplaag, inclusief de aansluiting op het tramspoor, bleek nodig omdat deze deklaag regelmatig afbrokkelde. Dit ging niet alleen ten koste van de levensduur van de rijbaan maar leverde ook veiligheidsrisico’s op voor de reizigers in het openbaar vervoer. 

Op donderdag 2 september worden diverse testen uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld de verkeerslichten. De dag erna voert de vervoerder testritten uit. Vanaf maandag moeten de trams weer volop rijden. Vanaf dat moment rijden ook de bussen weer de oorspronkelijke route door Utrecht Science Park. Meer informatie over de dienstregeling: www.u-ov.info

RESTEREND Aannemer Van Gelder zal nog ongeveer twee weken in Utrecht Science Park te zien zijn om de keten weg te halen, bermen te herstellen die beschadigd zijn door het werkverkeer en de aanpassingen aan de tijdelijke omleiding voor bussen te herstellen. Hierbij wordt minimale hinder verwacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie