Afbeelding
Provincie Utrecht

Te weinig geld voor aansluiting Houten-Oost op A12, project op de lange baan

17 juni 2021 om 14:15 Verkeer en vervoer

HOUTEN  De aansluiting van Houten-Oost op de A12 van en naar Veenendaal is voorlopig van de baan. Het gereserveerde bedrag van bijna 12,5 miljoen euro blijkt onvoldoende voor fase 2 van het zogenoemde Salto-project.

De provincie Utrecht zegt er vertrouwen in te hebben dat er in de toekomst wel voldoende financiële ruimte is en laat weten dat de bestuurlijke wil om de bereikbaarheid van het Kromme Rijngebied te verbeteren onverminderd groot is bij alle partijen.

VERVOLGTRAJECT Met de gemeente Houten wordt dan ook een vervolgtraject opgezet in afwachting van een woningbouwstudie. Met de gemeente Bunnik wordt een samenwerking aangegaan om de nieuwe woonwijk Kersenweide te ontsluiten via de N229.

ONDER DRUK Met de komst van nieuwe woonwijken staat de bereikbaarheid in het Kromme Rijngebied onder druk. De gemeenten Houten en Bunnik, Rijkswaterstaat en de provincie Utrecht hebben de infrastructuur in de regio laten onderzoeken. Om de bereikbaarheid te verbeteren moet het wegennet ingrijpend aangepast worden.

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie