Afbeelding
Provincie Utrecht

Enquête over buslijnen 43/44 met kans op een iPad

7 december 2020 om 16:44 Verkeer en vervoer

BUNNIK In 2018 is U-OV als proef tussen Vianen en Houten de nieuwe buslijn 44 gaan rijden. Tegelijkertijd werd de route van buslijn 43 Zeist-Odijk naar Houten verlengd. Deze pilot liep drie jaar en was het resultaat van samenwerking met opdrachtgever provincie Utrecht en de gemeenten Vianen, Houten, Bunnik en Zeist. De provincie en U-OV zijn benieuwd naar de mening van reizigers die gebruik maken van de buslijnen en voeren daarom een onderzoek uit onder de reizigers.

Lijnen 43 en 44 bieden reizigers:

- Een directe verbinding – zonder overstap – en een kortere reistijd met het openbaar vervoer tussen Vianen en Houten, en Odijk en Houten.

- Een directe verbinding tussen Houten en station Driebergen-Zeist, waar aansluiting wordt gegeven op de intercity naar Arnhem.

- OV- ontsluiting van het nieuwe dorp ‘Hoef en Haag’ bij Vianen.

WIJZIGINGEN DIENSTREGELING 2021 In de nieuwe dienstregeling van U-OV die op 3 januari 2021 ingaat, blijven de lijnen 43 en 44 grotendeels in de huidige vorm rijden. Lijn 43 wordt dan wel ingekort tot station Driebergen-Zeist, waarbij lijn 58 het openbaar vervoer van en naar Zeist overneemt. Bovendien rijdt lijn 43 vanwege de beperkte bezetting niet ’s avonds na 19.00 uur en in het weekend.

ONLINE ENQUÊTE Om de mening van de reizigers op buslijnen 43 en 44 te peilen, is een enquête online gezet. Ga daarvoor naar: www.moventem.nl/utrechtonderzoek Tot 4 januari kan iedereen zijn of haar mening geven. De provincie Utrecht en U-OV blijven zoeken naar de best mogelijke dienstregeling voor de reizigers en gebruiken de uitkomsten van de enquête voor de nieuwe plannen voor het openbaar vervoer die jaarlijks worden vastgesteld. 

Wie meedoet aan de enquête maakt kans op een iPad ter waarde van €400,-

Meer informatie: www.moventem.nl/utrechtonderzoek

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie