Afbeelding
Agnes Corbeij

Dorpsstraat dicht voor bomenkap

Verkeer en vervoer

[BUNNIK] In de Dorpsstraat in Bunnik wordt alweer een aantal weken hard gewerkt aan de herinrichting. Komende maandag is de hele straat dicht, in verband met het rooien van bomen. 


De gemeente is een aantal jaren bezig geweest met de voorbereiding van de herinrichting van de Dorpsstraat. Er zijn verschillende inspraakmomenten geweest voor inwoners en ondernemers. Uitgangspunten van de veranderingen zijn meer groen, verhoogde veiligheid en meer ruimte om fietsen te parkeren. 


[KRITIEK] Niet iedereen is enthousiast over de plannen. Er zijn kritische geluiden rondom de afname van het aantal parkeerplekken voor auto's. Ondernemers willen graag dat klanten voor de deur kunnen parkeren. Ook is er scepsis rondom de verhoogde veiligheid voor fietsers aan het begin van de Dorpsstraat. 

Half januari zijn de werkzaamheden begonnen. Om de hinder te beperken, wordt in fases gewerkt. Vooraan de straat, voor de deur van De Leest, is een materiaaldepot ingericht. Volgens de planning zijn de werkzaamheden voor Koningsdag klaar.
Indien deze e-mail verkeerd geadresseerd is, verzoeken wij u vriendelijk deze e-mail zo snel mogelijk retour te sturen en te verwijderen.
 

Afbeelding
advertentie