Wethouder Ali Dekker en Henk Jan vd Velden (dir St.Science Park) bij de Science Cube
Wethouder Ali Dekker en Henk Jan vd Velden (dir St.Science Park) bij de Science Cube Gemeente Bunnik

Outdoor kantoor op station Bunnik

3 februari 2020 om 13:39 Verkeer en vervoer

BUNNIK Bij station Bunnik is vrijdag een 'Work Away' geplaatst. Hij wordt door het Utrecht Science Park een jaartje uitgeleend om extra aandacht te vragen voor de verbeterde verbinding tussen Bunnik en het Utrecht Science Park.

Utrecht Science Park is partner van het Mijlpaal42-netwerk. Dit netwerk werkt samen met gemeente Bunnik en Provincie Utrecht aan een gezondere leefomgeving en betere bereikbaarheid van Bunnik en directe omgeving. Dit doen ze door rondom het station duurzame manieren van reizen te organiseren zoals openbaar vervoer, fietsen en deelvervoer. Daarnaast helpen de Mijlpaal42-partners bij het verbeteren van fiets- en wandelroutes. Ook het aantrekkelijker maken van het stationsgebied is onderdeel van de activiteiten van Mijlpaal42. Immers, hoe meer mensen de stationsomgeving gebruiken, hoe meer draagkracht er ontstaat voor extra OV-diensten.

IN ALLE WEERSOMSTANDIGHEDEN Het plaatsen van de Work Away in het stationsgebied is één van de acties van Mijlpaal42. De Work Away is ontworpen door Mathis Heller. ,,Met de kubussen wil ik een nieuwe functie toevoegen aan de buitenruimte, die in alle weersomstandigheden ook kan worden gebruikt als werkplek." De Work Away brengt het werken dus letterlijk en figuurlijk naar buiten en is het ideale outdoor-kantoor voor vrije denkers, zzp'ers, wetenschappers, zakenlui, studenten, voor iedereen die af en toe de muren op zich af ziet komen en uiteraard… voor de wachtende treinreiziger.

GOEDE BUUR In Bunnik wonen veel mensen die werken op het Utrecht Science Park, waaronder docenten, verpleegkundigen, onderzoekers, wetenschappers en medisch specialisten. Ook zijn er flink wat inwoners van Bunnik die er studeren. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten, zorg en R&D-bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst. Het Utrecht Science Park is naast een werk- en leeromgeving voor de inwoners van Bunnik dus ook een goede buur.

Bovendien ligt het Utrecht Science Park op slechts 10 minuten fietsen van station Bunnik. Als werknemers en studenten van het science park de trein pakken naar Bunnik en vanuit daar het laatste stukje fietsen, rijden er minder auto's, is de lucht schoner en is de kans kleiner dat Bunnik onbereikbaar wordt.

HIGH TECH EN LANDSCHAP Het stationsgebied van Bunnik is een interessante omgeving. Het is het kruispunt waar bedrijven werken aan duurzame innovatie en waar mensen wonen. Tegelijkertijd is het de poort naar een landschap met veel cultuurhistorische plekken. De Work Away staat daarom ook symbool voor de ontmoetingsplek tussen kennis en innovatie, nieuwe manieren van werken en waardering voor buitenruimtes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie