Rijkswaterstaat begint vandaag met werkzaamheden op de Galecopperbrug.
Rijkswaterstaat begint vandaag met werkzaamheden op de Galecopperbrug. Rijkswaterstaat.nl

Donderdag 26 september starten de werkzaamheden aan Galecopperbrug

26 september 2019 om 15:20 Verkeer en vervoer

UTRECHT Rijkswaterstaat start aansluitend met het werk aan de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht in de richting van Arnhem. Op het zuidelijke deel van deze brug vervangt Rijkswaterstaat van 26 september tot uiterlijk 8 november de voegovergangen en opleggingen. Dit zal leiden tot ernstige hinder op de snelweg A12 Ring Utrecht, rond knooppunt Oudenrijn in de richting van Arnhem. Om het verkeer over de Galecopperbrug goed te doseren, stelt Rijkswaterstaat afsluitingen en omleidingen in. Weggebruikers moeten tijdens de werkzaamheden rekening houden met minstens 30 minuten extra reistijd.

WERK AAN DE A2 AFGEROND Rijkswaterstaat heeft het groot onderhoud op de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel afgelopen weekend met succes afgerond. Over een lengte van 22 kilometer is stil asfalt aangebracht. 
Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat: "Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan deze weg, met helaas ook overlast voor weggebruikers tot gevolg. Maar dat is niet voor niks geweest, de afronding van het werk aan dit traject van de A2 markeert een mooie mijlpaal: het groot onderhoud aan deze snelweg is klaar. Daarmee is één van de belangrijkste verkeersaders van Nederland weer helemaal klaar voor de toekomst."
Rijkswaterstaat en aannemer Boskalis-Van Gelder werkten vanaf 8 april tot maandagochtend 23 september aan het traject. Tijdens het onderhoud verving Rijkswaterstaat onder meer asfalt en voegovergangen. De buitenste rijstroken en de vluchtstrook tussen Holendrecht en Maarssen kregen nieuw asfalt. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel werd de hele rijbaan voorzien van nieuw asfalt. Daarbij herstelde Rijkswaterstaat ook oneffenheden in het wegdek.

MEER INFORMATIE Kijk voor meer informatie over het groot onderhoud aan de A2 tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel op:www.rijkswaterstaat.nl/A2grootonderhoud. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan de Galecopperbrug op:https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/a12-werkzaamheden-galecopperbrug/index.aspx. Voor actuele informatie over werkzaamheden kijk opwww.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie