Afbeelding
Rick Huisinga

Uitspraak rechter over Regiotaxi: aanbesteding 2024-2028 kan verder

12 februari 2024 om 10:30 Verkeer en vervoer

REGIO Op 8 februari deed de rechtbank Midden-Nederland een uitspraak in het kort geding dat werd aangespannen over de voortgang van de aanbesteding voor Regiotaxi Utrecht 2024-2028. In deze aanbesteding was een procedurele fout gemaakt. Hierop besloten de opdrachtgevers van de aanbesteding de voorlopige gunning in te trekken om vervolgens het beoordelingsproces over te doen. Het kort geding werd aangespannen door verschillende vervoerders die een geheel nieuwe aanbesteding eisten.

Door de uitspraak kan het aanbestedingstraject worden vervolgd en de beoordeling opnieuw worden uitgevoerd. De rechter stelt als voorwaarde dat het proces exact volgens de opgestelde criteria moet verlopen. 

,,Dat is goed nieuws voor de gemeenten en natuurlijk de inwoners die gebruik maken van de Regiotaxi”, zegt Julie d’Hondt, wethouder gemeente Bunnik en voorzitter van de stuurgroep van opdrachtgevers. ,,Er zijn lessen getrokken uit wat er niet goed is gegaan, en we zien het vervolg met vertrouwen tegemoet.”

De deelnemers van deze aanbesteding zijn 22 Utrechtse gemeenten uit de regio’s Eemland, Heuvelrug, Lekstroom, Stad Utrecht, Utrecht West en Zuidoost Utrecht, en de provincie Utrecht. Terwijl de aanbesteding wordt uitgevoerd verloopt de dienstverlening van Regiotaxi Utrecht zoals gebruikelijk. De Regiotaxi rijdt ook in de gemeenten in Zuidoost Utrecht: dat zijn Bunnik, De Bilt, Houten en Zeist. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie