Afbeelding
Rick Huisinga

Aanbesteding Regiotaxi Utrecht loopt spaak

23 januari 2024 om 10:15 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE De Regiotaxi Utrecht regelt het vervoer binnen de Wmo, het leerlingenvervoer, het jeugdhulpvervoer en OV-vangnetvervoer. Deze taxi rijdt ook in de gemeenten Houten, Bunnik, Zeist en Wijk bij Duurstede. Voor de periode 2024 tot 2028 was een nieuwe aanbesteding opgezet, maar deze is mislukt. Vanwege een fout in de procedure is de gunning van 7 november 2023 ingetrokken.

De Regiotaxi Utrecht is opgezet door 22 Utrechtse gemeenten en de provincie Utrecht. Wat ging er mis bij de aanbesteding? De aanbestedingscommissie hanteerde bij de beoordeling van taxibedrijven het verkeerde scoringssysteem. In de aanbestedingsleidraad stond een andere systematiek.

Om deze reden wordt de beoordeling van de aanbesteding overnieuw gedaan. Er is een nieuwe commissie samengesteld, met ook een nieuwe voorzitter. 

Twee verliezers van de fout gelopen aanbesteding zijn naar de rechter gestapt. Daarom lopen er nu twee processen langs elkaar. Dat geeft vertraging. De rechter wordt verwacht een uitspraak te doen over de nieuwe procedure. Ergens in februari hoopt de organisatie Regiotaxi Utrecht op meer duidelijkheid. 

De organisatie laat weten dat gebruikers van de Regiotaxi geen hinder ondervinden; het leerlingenvervoer en WMO vervoer loopt gewoon door met de huidige vervoerder Willemsen - De Koning 

De Wijkse wethouder Jan Kuiper zegt hierover: ,,Wij vinden het verloop van het proces zeer spijtig. Inmiddels is een aantal zaken extra geborgd en daarmee hebben we ook het vertrouwen dat het aanbestedingsproces de komende periode goed zal worden doorlopen en afgerond. Hiermee zorgen we ervoor dat het vervoer aan kwetsbare inwoners ook na aflopen van de huidige contracten goed zal worden georganiseerd. Evaluatie van het proces zal na de definitieve gunning plaatsvinden.”

De Regiotaxi is een personenbus, rolstoelbus of taxi, die wordt gedeeld met andere reizigers. De chauffeur brengt gebruikers van uw huis naar het adres waar u naartoe wilt tot maximaal 25 kilometer. In principe kan iedereen met de Regiotaxi reizen. Mensen met een Wmo-pas betalen een aangepast tarief. De Regiotaxi is te boeken via de telefoon of online via Regiotaxi Utrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie