Afbeelding
Martin Leijen

Sinterklaas op bezoek in ‘zijn’ kerk

1 december 2021 om 13:45 Religie

ODIJK Sint Nicolaas komt op zondag 5 december naar zijn eigen Nicolaaskerk in Odijk. ,,Wij zijn vereerd dat de Goedheiligman met roetveeg-Piet - ook dit jaar met zijn verjaardag - tijd heeft om te komen naar deze kerk, waarvan 58 jaar geleden de eerste steen werd gelegd. Wij hopen dat er heel veel kinderen zullen zijn, zodat we Sint en Piet op de feestdag van de patroonheilige van de kerk met elkaar heel hard kunnen toezingen”, zegt Bert Staal van de kerk.

DRIEDUBBEL FEEST Het wordt een driedubbel feest: de verjaardag Sinterklaas, de eerste steenlegging en de patroonheilige van de kerk.

In de Eucharistieviering gaat pastoor Fred Hogenelst voor, met medewerking van het koor Vox Odicensis onder leiding van Joep de Cloet en Irina Boronjenkova, piano. Er is Voorleeskerk.

NICOLAASLIED-ODIJK Ná de ‘Zending en zegen’ (aan het eind van de viering) komen Sinterklaas en Piet. Zij gaan ook de kerk in om kinderen een handje te geven en te begroeten. Vervolgens is er een kort kindvriendelijk gesprekje tussen Sinterklaas en de pastoor. Ter afsluiting wordt het Nicolaaslied – Odijk gezongen op de melodie van ‘Ode an die Freude’ van Ludwig van Beethoven. Na afloop zal Sinterklaas en Piet nog even aanwezig blijven.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie