Gottfrid van Eck
Gottfrid van Eck 40verhalen.nl

Veertig dagen, veertig verhalen, vertelproject in Oud-Amelisweerd door Odijkse verhalenverteller

Religie

ODIJK Zeven vertellers werken samen in een uniek, digitaal initiatief: www.40verhalen.nl. Vanaf Aswoensdag 17 februari tot Paaszondag 4 april 2021, elke dag is er een nieuw filmpje met een inspirerend verhaal op weg naar Pasen.

Elke week heeft een eigen thematiek dat past binnen een overkoepelend thema: pelgrimage. De ene keer gaan de verhalen over vertrekken, ontdekken of schuilen, de andere keer over vallen en opstaan, strijden, uitzien of thuiskomen. De gekozen aanpak is breed, met korte verhalen uit allerlei culturele en religieuze tradities.

Gottfrid van Eck uit Odijk is één van de verhalenvertellers. Hij is sinds 2014 als verhalenverteller actief op de landgoederen van Amelisweerd, door corona kunnen deze verhalenwandelingen nu niet doorgaan. Van Eck nam zijn verhalen op in landhuis Oud Amelisweerd, met speciale toestemming daarvoor van Gemeente Utrecht. 

De andere vertellers zijn: Pauline Seebregts, Stephan de Jong, Peterine Kooijmans, Talitha Nawijn, Eveline Masetti en Kees Posthumus. Allemaal treden ze regelmatig op in kerken, theaters en op andere podia. Wie dat wil kan deze vertellers financieel ondersteunen met een vrijwillige donatie via de betaalknop op www.40verhalen.nl

Vanaf woensdag 17 februari 2021 staan de eerste verhalen van die week op de website. Daarna volgt er elke zondag een nieuwe reeks van zeven filmpjes. In de agenda op de website van Wilde Eend Producties staan de data waarop Gottfrid van Eck zijn zeven verhalen presenteert.

De zeven vertellers ven het project
advertentie