Wil van der Plas, die het boek schreef samen met Raymond Uppelschoten
Wil van der Plas, die het boek schreef samen met Raymond Uppelschoten Johanna Muis

Presentatie jubileumboek ‘Van kerk en dorp’ per video

21 december 2020 om 13:52 Religie

ODIJK Niet in een tot de nok gevuld Witte Kerkje, maar alleen in zijn werkkamer presenteert burgemeester Ruud van Bennekom het jubileumboek ‘Van kerk en dorp’. Ds. Bertie Boersma spreekt ons toe vanuit een verder lege, licht galmende kerk. Beiden hebben met hulp van hun dochter een video opgenomen om het jubileumboek tijdens de lockdown toch te kunnen presenteren aan kerk en dorp, net als de makers van het boek en de voorzitters van de kerkenraad en de Historische Kring Tussen Rijn en Lek.

Burgemeester Van Bennekom: ,,Als we het over het Witte Kerkje hebben, spreek ik dat uit met eerbied en trots. Dat geldt ook voor dit boek. Het is een heel mooi boek geworden, stevig, net als het Witte Kerkje zelf. Er is voor iedereen van alles in te beleven, heel Odijk en Bunnik kan trots zijn op dit boek.”

Het jubileumboek ‘Van kerk en Dorp, 200 jaar Witte Kerkje van Odijk’ is opgenomen in de Historische Reeks Kromme Rijngebied. De levendige kroniek is te bestellen via www.pknodijk.nl/gedenkboek.php. Vanaf dinsdag 22 december wordt het boek aan huis bezorgd bij alle bestellers in Odijk.


Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie