Afbeelding
H. Nicolaaskerk

Wensboom deze kerst centraal in Odijk

Religie

ODIJK De Geloofsgemeenschap van de H. Nicolaaskerk heeft iets bedacht omdat Kerstmis dit jaar om welbekende redenen niet in een volle kerk kan worden gevierd: de Odijkse Wensboom. 

Vanaf vrijdag 18 december staat er bij de H. Nicolaaskerk in Odijk een grote kerstboom. Centraler kan hij niet staan in het dorp. De Geloofsgemeenschap nodigt iedereen in het dorp uit om in de aanloop naar kerst een persoonlijke bijdrage te leveren aan het optuigen van deze boom: ,,Het is onze wens deze boom in een week tijd uit te laten groeien tot de plek waar inwoners van Odijk met elkaar hun kerstgedachten delen. Waar zij elkaar met hun kerstboom-bijdrage een hart onder de riem steken. Waar zij elkaar ontroeren met warm gekozen woorden. Waar zij samen het Odijks kerstgevoel inkleuren. En zich zo in deze bijzondere tijd verbonden mogen weten met elkaar. 

Kom dus ook in de week voor Kerstmis naar het kerkplein en laat jouw kerstwens achter in deze boom. Schrijf het met watervaste stift op een grote kerstbal. Voorzie de boom van kleur met jouw eigengemaakte, regenbestendige kerstversiering.  Of lijst een prachtig gedicht in en zoek er een mooi plekje voor, zo hoog als jij kunt reiken. Wat jouw bijdrage aan de boom ook mag zijn: wees creatief. Samen maken we er iets moois van!”

PLAATS JE EIGEN LICHTJE Dagelijks vanaf zonsondergang is het mogelijk om een eigen kerstlichtje te laten branden bij de boom. ..Neem je eigen regen- en windbestendige lantaarntje mee en zoek er een mooi plekje voor. Zo plaatsen we in die donkere dagen voor kerst het groeiend Odijks kerstgevoel gezamenlijk in de spotlights.” 

Op donderdagavond 24 december is het tijd voor de ‘grande finale’. ,,We hopen dat zoveel mogelijk inwoners van Odijk die avond even de deur uit gaan om hun lichtje bij de Wensboom te ontsteken. Samen zorgen we zo voor een zee van licht.”


In aanvulling op de kerstvieringen in de kerk (reserveren noodzakelijke, zie www.nicolaaskerkodijk.nl) zal de H. Nicolaaskerk op 25 en 26 december van 14.00 uur tot 16.00 uur (coronaproof) vrij toegankelijk zijn voor een bezoek aan de kerststal, voor meditatie en voor het luisteren naar muziek.

advertentie