De dienst is thuis op verschillende apparaten te bekijken
De dienst is thuis op verschillende apparaten te bekijken Charles Verwimp

Kerkgangers gaan digitaal

Religie Deel je nieuws

Kerkgangers gaan digitaal

De coronacrisis maakt mensen creatief. Nu de meeste kerken hun deuren de komende weken gesloten houden voor bezoekers, beginnen verschillende kerken hun diensten met video op te nemen en uit te zenden. Dan kunnen de gelovigen toch vanuit huis de mis mee-vieren.

Afgelopen zondag gebeurde dat bij de katholieke kerk voor het eerst. Er werd zaterdag in Houten een Eucharistieviering opgenomen zonder publiek. Deze werd zondagochtend om 10.00 uur uitgezonden via YouTube en Facebook. Op de website van de r.k. parochie staat een linkje. Er werd zondag ruim 2.000 keer gekeken. Dat is meer dan het aantal gelovigen dat in een normaal weekend de kerk bezoekt in alle 8 de kerken van de parochie in het Krommerijngebied.

Er wordt positief gereageerd. José Renken vindt het een heel fijn initiatief. “Deze viering doet mij veel goed. Geeft saamhorigheid en hoop”. Sjaak Baas noemt het een goed initiatief. Hij zegt: ”dan kun je ook nog eens terug kijken als je te laat was met inschakelen”. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor als je net de preek hebt gemist, wat Gerard Hartman overkwam, omdat hij het geluid niet aan de praat kreeg.

De kerk wil de komende zondagen en met Pasen opnieuw diensten uitzenden. Ook komt er op dinsdag en donderdag een bemoedigend woord door één van de pastores uit een Mariakapel. Alle video’s zijn te vinden op de website www.pj23.nl. Daar is ook info te vinden over andere initiatieven zoals een telefonisch spreekuur voor parochianen.

advertentie