Waterfort Lunet aan de Snel
Waterfort Lunet aan de Snel Leader

Ga mee op excursie naar Waterfort Lunet aan de Snel

1 juni 2023 om 12:56 Recreatie

SCHALKWIJK Vanuit het Europese programma LEADER hebben de afgelopen jaren tientallen vernieuwende projecten op het platteland een steuntje in de rug gekregen (zie voor een overzicht leaderutrechtoost.nl/projecten). Eén van die projecten is ‘Waterfort Lunet aan de Snel’ in Schalkwijk. Op maandagavond 12 juni organiseert LEADER een excursie naar dit project.

Op het fort Lunet aan de Snel in Schalkwijk is een educatief centrum over het thema ‘water’ gerealiseerd. Met de subsidie van LEADER zijn educatieve elementen ontwikkeld voor een lesprogramma voor scholen. In het fort is een educatieve expositie- en praktijkruimte gemaakt. Op het buitenterrein is een speeltuin waar volop met water kan worden geëxperimenteerd.

Onder de naam ‘Expeditie LEADER’ organiseert LEADER regelmatig excursies naar projecten die in uitvoering zijn of al zijn afgerond. Op maandagavond 12 juni kun je mee op Expeditie naar het project Waterfort. Tijdens de expeditie laten de initiatiefnemers het project zien, vertellen ze erover en kun je ook meer te weten komen over hoe ze het hebben aangepakt.

De Expeditie naar het Waterfort begint op 12 juni om 19.45 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en is rond 21.15 uur afgelopen. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Kijk voor meer info en aanmelden op leaderutrechtoost.nl/expeditie-waterfort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie