Hans van den Berg voor Oud-Amelisweerd
Hans van den Berg voor Oud-Amelisweerd Ali van Vemde

VVV vrijwilligers over hun favoriete plek: Hans van den Berg

Recreatie

REGIO De vrijwilligers van de VVV Krommerijnstreek doen hun werk vol passie. Zij doen niets liever dan bezoekers van de Krommerijnstreek te informeren over de vele activiteiten, de mooiste plekjes en de bezienswaardigheden. Vanzelfsprekend hebben ze ook zelf een favoriete plek in de omgeving. De komende weken vertelt een aantal vrijwilligers over de plek waar ze graag komen. Ben je ook zo enthousiast en wil je dit graag delen met bezoekers van onze prachtige Kromme Rijnstreek, meld je dan ook aan als vrijwilliger.

door Ali van Vemde

Hans van den Berg is vanaf 2015 vrijwilliger bij de VVV Kromme Rijnstreek in Houten. „Oorspronkelijk kom ik uit Utrecht, maar ik woon al 40 jaar met heel veel plezier in Houten. Ik wil hier niet meer weg.” Op deze zonnige woensdagochtend is Van den Berg te vinden op één van zijn favoriete plekken, Amelisweerd in Bunnik. „Het is hier een prachtige plek om te wandelen, net als bij Rhijnauwen. Het nadeel is wel dat het er heel erg druk kan zijn. Daarom is het goed om op wat rustiger tijdstippen te gaan. Er wordt veel gewandeld, mensen laten hun hond uit of eten of drinken iets bij de Veldkeuken.”

OP DE FIETS Op het terras van De Veldkeuken vertelt Van den Berg over de vele prachtige plekjes in de omgeving en over zijn werk bij de VVV. „Ik ben nu zes jaar vrijwilliger en vind het nog steeds een leuke invulling van mijn vrije tijd. Toen mijn werk bij de Rabobank, waar ik 43 jaar werkte, is gestopt heb ik me als vrijwilliger aangemeld. Regelmatig kwam ik er langs, maar ik had eigenlijk geen idee wat ze precies doen. De laatste tijd wordt er veel meer aan promotie gedaan van ondernemers uit de regio en streekproducten. Ook werken we goed samen met Reinaerde.” Hij benadrukt dat het niet alleen een winkel is. „We hebben ook heel veel informatiemateriaal. Leuk om te lezen, voor mij is de kennis van de omgeving behoorlijk vergroot.” Van den Berg raadt mensen vaak aan er vooral met de fiets op uit te gaan. „Houten is een echte fietsstad. Pak de fiets en verken de omgeving. Er is zoveel moois te zien in de Kromme Rijnstreek. Om er maar een paar te noemen, Nieuw Wulven, het Waterliniemuseum, het Eiland van Schalkwijk, de vele boomgaarden in bloei en het Langbroekerweteringgebied. Je bent in no-time in het buitengebied vanuit Houten. Ik zie het altijd als de longen van de stad Utrecht.” Van den Berg wijst ook op de vele wandel- en fietsroutes in de omgeving. Het knooppuntennetwerk biedt heel veel mogelijkheden voor mooie tochten.

De VVV Kromme Rijnstreek ziet ook in Houten graag nieuwe vrijwilligers komen. „Zeker in de vakantieperiode hebben we te weinig mensen,” zegt Van den Berg. „Het zou mooi zijn als we ons team kunnen uitbreiden. Kom gerust eens langs in ons kantoor aan Onderdoor 80 in Houten. Wij vertellen je graag vrijblijvend over ons werk als vrijwilliger. De koffie en thee staan altijd klaar. De werktijden worden altijd in goed overleg vastgelegd.”

Hans van den Berg bij de Veldkeuken op landgoed Amelisweerd
advertentie
advertentie