Afbeelding
RTV Utrecht

Drukte bij Burgerzaken: even geduld als je nog snel een nieuw paspoort wilt

14 juli 2021 om 15:00 Recreatie

UTRECHT Het is nog even spannend hoe de besmettingscijfers zich ontwikkelen, maar een vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk, Spanje of Italië ligt op dit moment binnen handbereik. Wie nu nog een nieuw paspoort moet aanvragen kan wel van een koude kermis thuiskomen, blijkt uit een rondgang door RTV Utrecht. In Utrecht geldt inmiddels een wachttijd van tien dagen, in Utrechtse Heuvelrug en Rhenen moet je op twee weken rekenen, in De Bilt op drie weken en in Amersfoort duurt het zelfs vier weken.

,,Het is inderdaad druk op Burgerzaken”, zegt woordvoerder Marieke Ruijgrok van de gemeente Utrecht. ,,Dat geldt niet alleen voor de reisdocumenten en de rijbewijzen, maar eigenlijk voor alles. Denk alleen al aan het aantal bruiloften. Nu het weer kan wil iedereen weer trouwen, en dus nu ook op reis.”

In Bunnik kan iedereen nog geholpen worden, laat gemeentewoordvoerder Melanie Ferranti weten. ,,Het klopt dat het bij ons druk is aan de balie en dat de agenda voor het aanvragen van paspoorten aardig vol zit. Maar dit is niet anders dan andere jaren in deze periode zo vlak voor de zomervakantie.”

Wie echt haast heeft kan altijd nog via een spoedprocedure een reisdocument aanvragen, maar daarvoor moet je wel je portemonnee trekken. En ook hier geldt het advies dat je niet té lang moet wachten. 

(Bron: RTV Utrecht)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie