Het wandelroutenetwerk wordt verder uitgebreid
Het wandelroutenetwerk wordt verder uitgebreid Provincie Utrecht

Wandelroutenetwerk in provincie wordt uitgebreid

Recreatie

In oktober 2020 werd het wandelroutenetwerk Kromme Rijnstreek geopend. Dit wandelroutenetwerk verbindt door middel van knooppunten 510 kilometer aan recreatieve wandelpaden aan elkaar in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Houten, Nieuwegein, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.  

Een wandelroutenetwerk bestaat uit knooppunten, die met elkaar zijn verbonden; een beproefd landelijk systeem. De knooppunten zijn met palen en markeringsbordjes aangegeven en op informatiepanelen staat een kaart van de omgeving. Alle wandelmogelijkheden binnen het netwerk, een routeplanner en diverse thematische wandelroutes zijn te vinden op RoutesinUtrecht.nl.

WANDELNETWERKEN IN UTRECHT De Utrechtse wandelroutenetwerken zijn het resultaat van een samenwerking sinds 2013, tussen provincie Utrecht, recreatieschappen, gemeenten, grondeigenaren, terreinbeheerders, wandelorganisaties en talloze vrijwilligers. De ambitie is om komende periode te komen tot één aaneengesloten wandelroutenetwerk in de hele provincie Utrecht. Dit versterkt het recreatief hoofdnetwerk en biedt kansen voor route gebonden buitenrecreatie.

UTRECHT OOST Het wandelroutenetwerk wordt nu uitgebreid met wandelroutes op de Utrechtse Heuvelrug, in de regio Amersfoort en in delen van de Gelderse Vallei. Dertien gemeenten en de provincie Utrecht gaan op korte termijn samen een overeenkomst sluiten voor de realisatie hiervan. Het beoogde wandelnetwerk in Utrecht-oost zal naar schatting een lengte hebben van totaal 865 kilometer.

Voor de realisatie betaalt de provincie Utrecht 75% van de kosten. De overige 25% van de aanleg, alsmede het toekomstig beheer en onderhoud van de bewegwijzering, wordt gefinancierd door de deelnemende gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Eemnes, Leusden, Renswoude, Rhenen, Soest, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Woudenberg en Zeist.

advertentie
advertentie