Derde grote brand op 11 november 2018
Derde grote brand op 11 november 2018 RTV Utrecht

De van brandstichting verdachte Gert S. morgen voor rechter

Rechtbank

WERKHOVEN Op woensdag 23 oktober staat Gert S. voor de rechter. Hij krijgt dan te horen wat het onderzoek tot nu toe heeft opgeleverd. De zaak wordt niet inhoudelijk behandeld, er is wordt ook nog geen strafeis neergelegd. Gert S. (35 jaar) en gedurende vijf jaar inwoner van Werkhoven, wordt in verband gebracht met de brandstichtingen op zijn boerenbedrijf aan de Hollende Wagenweg, die vanaf eind oktober 2018 tot 1 december plaatsvonden.

door Kuun Jenniskens

De eerste brand is op 25 oktober, het bedrijf met strobalen Natures Best gaat in vlammen op. Een paar dagen lagen staat een stal in lichterlaaie en daar leggen ook acht koeien het loodje. Twee weken later, op 11 november staat er opnieuw een stal in de fik. Dit keer zijn 32 koeien niet te redden.

In de omgeving zit de schrik er nu echt in. Zijn alleen de stallen van Gert S. doelwit, of hebben ook andere boeren van brandstichting te vrezen? De politie zet het terrein vol met camera’s.

De branden komen steeds dichterbij de woning van Gert S, op 16 november is er brand in zijn garage. Nog weer 2 weken later vindt de laatste brand plaats, ditmaal in de woonkamer. 

Het Openbaar Ministerie zoekt naar de dader van deze vijf brandstichtingen en meent dat twee van de branden door Gert S. kunnen zijn aangestoken. De boer wordt opgepakt en komt na zes dagen weer vrij.

Gert S. verhuist naar ´ t Goy en daar breekt op 6 juni brand uit. Op 11 juli wordt Gert S. aangehouden, ook al is hij op het moment van de brand niet thuis. Nog tot op dit moment zit hij in voorarrest.

BunniksNieuws.nl houdt u van de zitting op de hoogte.

De ravage na de stalbranden in oktober 2018 is immens
advertentie
advertentie