Spouwmuurisolatie is onderdeel van de subsidieregeling.
Spouwmuurisolatie is onderdeel van de subsidieregeling. Duurzaam Bouwloket

Woningeigenaren Bunnik met laag inkomen kunnen 2100 euro subsidie krijgen voor isolatie

1 juni 2023 om 10:00 Politiek

ODIJK De provincie Utrecht heeft de gemeente Bunnik 210.000 euro subsidie toegekend, bedoeld om spouwmuur- of vloerisolatie mogelijk te maken voor eigenaar-bewoners met een laag inkomen. De regeling ‘subsidie Energietransitie’ werkt met vouchers (tegoedbonnen) van 2100 euro elk, die besteed kunnen worden bij lokale aannemers.

door Frits Beijnink

De Bunnikse raad heeft in zijn vergadering van 25 mei de regeling goedgekeurd. De precieze norm voor ‘laag inkomen’ is nog niet gepubliceerd, maar het gaat in ieder geval om huiseigenaren die zonder financiële ondersteuning niet mee kunnen doen met de energietransitie en die wonen in een matig geïsoleerd huis.

UITVOERING

De gemeente gaat de uitvoering van de regeling beleggen bij DuurzaamBouwloket.nl, het energieloket van ruim 130 Nederlandse gemeenten. Die organisatie moet ook bewaken dat de subsidie bij de juiste mensen terecht komt, wat nog een punt van zorg was voor een aantal raadsleden. De subsidie moet dit jaar worden besteed en dat kan nog spannend worden, gezien de beschikbaarheid van lokale aannemers en het mogelijk aantal van honderd te isoleren woningen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie