Bouke de Boer.
Bouke de Boer.
column

Raadspraat: Hobby’s

12 oktober 2022 om 15:15 Politiek Raadspraat

Vrije tijd is kostbaar. En van alle kanten wordt mijn aandacht getrokken of zelfs geëist. Werk neemt een belangrijke plaats in, vooral nu de onzekerheid over hoge energierekeningen en schrikbarende kassabonnen nog steeds toeneemt. Gezin en vrienden zijn daaraan zeker niet ondergeschikt, en ik wil er op uit. Als het kan een hapje eten of afspreken op een terras, maar ook lekker naar buiten gaan en de kinderen laten rennen in de natuur of in een speeltuin. En dan het liefst ’s avonds en in het weekend nog sporten, of gewoon thuis een serie kijken en een boek lezen.

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: waarom ook nog de Gemeenteraad? Dat kost toch ontzettend veel tijd, wat levert dat nou op? Dat wil je dat er toch niet bij doen?

Juist wel!

Want op zaterdag langs het voetbalveld staan, die wandelingen bij Rhijnauwen en fietsen over de Achterdijk, een terrasje pakken en een mooie eigen plek hebben om op de bank te kunnen ploffen, in een omgeving waar kinderen goed en veilig kunnen opgroeien, dat zijn dingen waar je vanuit de Raad echt wel invloed op hebt.

We willen woningen bouwen en toch het buitengebied toegankelijk houden. We moeten de uitdagingen op het gebied van de energietransitie vertalen naar een lokaal antwoord voor onze gemeente Bunnik, zonder dat dit onze leefomgeving ernstig beperkt. En we moeten ruimte bieden aan ondernemingen en recreatie. Dat zorgt er voor dat ik al mijn hobby’s hier kan blijven beoefenen en dat het wonen hier nog beter wordt. Voor alle inwoners van Bunnik. Daarvoor ben ik mij gaan inzetten voor de Raad.

Binnenkort buigen we ons met de Gemeenteraad over de begroting voor komend jaar en de jaren daarna, waarin al deze onderwerpen ook aan bod komen. Passen al die plannen van de coalitie wel, naast wat er al gedaan wordt om onze gemeente mooi te houden? Of kan dat alleen maar als ook de gemeentelijke lasten voor inwoners flink hoger moeten worden? En is er dan nog een plek voor de ideeën van de VVD en de hele Raad?

De puzzel is uitdagend, om met een zo klein mogelijke overheid zoveel mogelijk te bereiken en impact te hebben op al die thema’s.

Maar gelukkig is puzzelen ook wel een hobby van me!

Bouke de Boer

Fractieassistent VVD Bunnik

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie