Het gemeentehuis te Odijk
Het gemeentehuis te Odijk Richard Thoolen

Extra coronasteun voor Bunnikse maatschappelijke organisaties en verenigingen

19 november 2021 om 11:04 Politiek

ODIJK De gemeente Bunnik krijgt vanuit het 4e steunpakket voor de culturele en creatieve sector 33.000 euro van het rijk. Dit geld is bedoeld om de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen te verzachten. 

De gemeente kent al een ‘tijdelijke subsidieregeling coronasteun’. Deze regeling is bedoeld voor  lokale maatschappelijke organisaties en verenigingen op het gebied van cultuur, sport en bewegen, gezondheid, welzijn en sociaal. De gemeente vindt het belangrijk voor de leefbaarheid in de drie dorpskernen om maatschappelijke en vrijwillige organisaties financieel te ondersteunen, zodat zij (nieuwe) initiatieven kunnen blijven ontplooien en hun organisatie voort kunnen zetten. 

Het beschikbare bedrag binnen deze regeling - 113.000 euro - is intussen op.  In het Open Huis van 18 november bespraken raadsleden het voorstel om de 33.000 euro van het rijk toe te voegen aan dit potje. Wethouder Ali Dekker (Liberalen) zei dat hiermee alle urgente aanvragen kunnen worden afgehandeld. De gemeenteraad zal dit voorstel in de raadsvergadering van 2 december naar verwachting aannemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie