Afbeelding
Kuun Jenniskens

Arbitrage Jeugdzorg zou Bunnik 1,9 miljoen kunnen opleveren

28 mei 2021 om 11:00 Politiek

ODIJK Tijdens de behandeling van de Jaarreking 2020 gaf financieel wethouder Paul Heijmerink een reactie op de uitspraak in de arbitragezaak van de VNG tegen de overheid. De overheid zou gemeenten 1,9 miljard moeten betalen. De regering neemt hier vrijdag een besluit over. Wethouder Heijmerink zou het fantastisch vinden maar heeft ook weinig vertrouwen.

door Kuun Jenniskens

De wethouder had voorafgaand aan de vergadering de berichtgeving goed gelezen. ,,Hoe lang we het als Bunnik nog volhouden hangt af van de overheid. De arbitrage van 1,9 miljard zou een lichtpunt kunnen zijn. Maar of deze uitkomst wordt omarmd door de regering hangt af van de vergadering van het kabinet vrijdagmiddag.” Erg veel vertrouwen heeft Heijmerink hier niet in: ,,We kennen deze regering, we hebben al zo vaak ‘njet’ gekregen van deze regering toen als we als gemeenten op de deur van Den Haag kloppen. Ik heb er geen vertrouwen in.”

Later in de vergadering rekende de wethouder voor wat deze arbitragezaak voor Bunnik zou opleveren. Heijmerink denkt aan ongeveer 1,9 miljoen euro. ,,Dat zou fantastisch zijn, dan zouden we in één klap uit onze problemen zijn.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie