Frans Pouw is lid geworden van D66
Frans Pouw is lid geworden van D66 Frans Pouw

Lokale afdeling D66 gaat na gemeenteraadsverkiezingen van 2022 onafhankelijk verder

11 maart 2021 om 15:44 Politiek

ODIJK Bunnik kent binnen de huidige fractie van De Liberalen een samenwerking van VVD en D66. De VVD kondigde mei vorig jaar aan in 2022 zelfstandig verder te gaan. D66 is inmiddels bij haar leden te rade gegaan en heeft besloten in Bunnik onder eigen vlag deel te gaan nemen aan de verkiezingen van 2022. De huidige fractievoorzitter van De Liberalen Frans Pouw is inmiddels ook lid van D66 geworden. Voorheen hoorde hij bij de ‘onafhankelijken’ binnen de Liberale fractie.

door Kuun Jenniskens

D66 belde na het VVD besluit met haar leden om hun mening te horen. Ook sprak het bestuur met de onafhankelijke fractieleden van de Liberalen, zoals Frans Pouw. D66-bestuurslid Niels Hoefnagels: ,,Bijna alle leden van D66 hadden een grote voorkeur voor deelname als D66 aan de verkiezingen van 2022. Alles overwegende hebben we onze leden voorgesteld om als D66 mee te doen aan de verkiezingen. Dat hebben de leden vervolgens besloten.” 

Wethouder Ali Dekker en fractieleden Winny Toersen en Inge Suijker waren al D66 lid. Hoefnagels: ,,Maar D66 is ook erg blij dat de fractievoorzitter van de Liberalen, Frans Pouw, inmiddels lid is geworden van D66.” 

Frans Pouw zegt hierover: ,,Ik ben altijd al een echte liberaal geweest. Nu lijkt een ‘natuurlijk moment’ om een keuze te maken. Het sociaal liberalisme spreekt me dan toch het meeste aan, daar denk ik me het best bij thuis te voelen. Ik zie er naar uit mee te helpen aan een nieuw begin.” 

Van de huidige vier-koppige Liberalen fractie gaan er dus drie naar D66. D66 gaat hard aan de slag om de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar voor te bereiden. 

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie