Het Vogelnest op landgoed Rhijnauwen
Het Vogelnest op landgoed Rhijnauwen Vrienden van Amelisweerd

Wethouder gaat vraag naar openbare toiletten landgoed onderzoeken

19 december 2020 om 15:00 Politiek

ODIJK Op verzoek van raadslid Winny Toersen van De Liberalen gaat wethouder Jocko Rensen onderzoeken of er vraag is naar openbare toiletten op landgoed Rhijnauwen. Toersen stelde al meerdere keren vragen over dit onderwerp, zo ook donderdagavond tijdens de raadsvergadering. 

door Agnes Corbeij

De eerste vragen stelde Toersen naar aanleiding van de sluiting van de horeca afgelopen voorjaar, waardoor ook alle aanwezige toiletten op het landgoed gesloten waren, net als nu het geval is. Aangezien de maatregelen juist leiden tot meer wandelaars op het landgoed, leverde dat problemen op, zoals achtergelaten wc-papier in de natuur. 

Het college antwoordde destijds dat de gemeente Utrecht open staat voor een gesprek over dit onderwerp. Toersen wees er donderdagavond op dat de gemeente Utrecht de ambitie heeft om elke 250 meter een wc te hebben. Toersen: ,,Helaas reikt die ambitie nog niet verder dan de stad. Terwijl het ook de bewoners van die stad zijn die graag het groen van Rhijnauwen opzoeken.”

Daarom verzocht Toersen de wethouder om te onderzoeken of er vraag is naar openbare toiletten. Zij sprak duidelijk niet alleen over de behoefte in coronatijd, maar ook daarna. ,,De Toiletalliantie zet zich al jaren in voor voldoende openbare toiletten voor de 2 miljoen mensen met een spijsverteringsziekte, de 1,5 miljoen blaaspatiënten, ouderen, vrouwen, dagjesmensen en iedereen die onderweg af en toe een toilet nodig heeft. Daaronder ook inwoners van onze gemeente.” 

Wethouder Jocko Rensen zegde toe met de gemeente Utrecht in gesprek te gaan over dit onderwerp en te gaan onderzoeken wat de behoefte is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie