Gemeentehuis gezien vanaf de achterkant, het bruin stenen deel is de raadszaal
Gemeentehuis gezien vanaf de achterkant, het bruin stenen deel is de raadszaal Kuun Jenniskens

Gemeenteraad vergadert toch niet in Postillion Hotel

15 december 2020 om 11:16 Politiek

ODIJK Het Open Huis en de raadsvergadering van donderdag 17 december zouden in het Postillion Hotel worden gehouden. Nu president Rutte tijdens de persconferentie heeft laten weten dat het land in een strenge lockdown gaat, is besloten dat de raadsvergadering niet in het Postillion plaatsvindt, maar alleen digitaal zal zijn. Vanavond beslist de agendacommissie wat er met het Open Huis van 17 december gebeurt. 

door Kuun Jenniskens

Het idee achter de verhuizing naar het Postillion was dat de raadszaal in het gemeentehuis net te klein is om de voltallige raad - samen met de burgemeester, wethouders en het griffiepersoneel - volgens de coronavoorschriften veilig bijeen te laten komen. 

De gemeente Bunnik had eerder dit najaar al besloten om van het Postillion Hotel gebruik te gaan maken, maar vlak daarna sloot het hotel volledig haar deuren. Nu het hotel weer open is, is een grotere zaal waar mensen op 1,5 meter samen komen een goed alternatief voor de raadszaal. Zo kan de hele gemeenteraad in één ruimte samenkomen. Het hotel beschikt ook over goede ventilatie. Er geldt een maximum van 30 personen en de pers zou helaas nog steeds niet welkom zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie