Bewoners vragen al jaren om het kappen van eikenbomen, gemeente gaat er niet in mee

10 okt, 09:01 Politiek
Agnes Corbeij
De eiken staan tegen de erfgrens aan, waardoor ze veel schaduw veroorzaken in de tuinen.
De eiken staan tegen de erfgrens aan, waardoor ze veel schaduw veroorzaken in de tuinen.

BUNNIK Bewoners van het Klompenmakers-, Schrijnwerkers- en Hoefsmedenhof in Bunnik vragen al meer dan tien jaar om het kappen van bomen die vlak achter hun tuinen staan, wegens overlast. De gemeente willigt dit verzoek niet in, omdat de bomen gezond zijn. De bewoners richten zich nu tot de gemeenteraad. 

De woningen hebben hun achtertuin aan de kant van de Provincialeweg, waar vlak achter de grens met hun tuin negen hoge eikenbomen staan. De bewoners vroegen in 2009 voor het eerst aan de gemeente of deze bomen gekapt kunnen worden. Een van hen, Naghmeh Badcoubei: ,,Als er in de tuin van een buurman een hele hoge boom staat die je hele tuin in de schaduw zet, vraag je aan je buurman of hij hier iets aan kan doen. De gemeente is in dit geval onze buurman en die geeft niet thuis.”

SCHADUW Het probleem met de bomen zit voornamelijk in de schaduw die ze veroorzaken. Naghmeh ,,Onze tuinen staan van oktober tot maart altijd in de schaduw. In de zomer hebben we een beetje zon aan het einde van de middag. Een voortu..