Afbeelding
Gemeente Bunnik

Erika Spil (P21) vertrekt als wethouder; Paul Heijmerink volgt haar op

24 maart 2020 om 17:15 Politiek

BUNNIK In de collegevergadering van 24 maart heeft wethouder Erika Spil (P21) haar vertrek als wethouder van de gemeente Bunnik medegedeeld. In de ontslagbrief aan de voorzitter van de raad, burgemeester van Bennekom, vermeldt mevrouw Spil dat ze het wethouderschap in deze gemeente met onmiddellijke ingang neerlegt. De wordt nu wethouder in het Zuid-Hollandse Voorschoten. 

Erika Spil was sinds januari 2017 wethouder in de gemeente Bunnik en sinds juni 2018 tevens eerste locoburgemeester. 

Fractievoorzitter van P21 Inge Verhoef: ,,We vinden het heel jammer dat Erika weggaat. Ze heeft veel bereikt voor Bunnik op het gebied van groen, duurzaamheid en woningbouw. Ze heeft de financiën helpen gezond te houden en er mede voor gezorgd dat Bunnik goed samenwerkt in de regio."
Volgens voorzitter Erik Alsema van het P21 bestuur  wordt Spil opgevolgd door Paul Heijmerink: ,,Paul woont in Bunnik en is lange tijd fractievoorzitter geweest van P21. Dit betekent dat de continuïteit gewaarborgd is."

ONTSLAGBRIEF In haar ontslagbrief verklaart Spil de redenen om te stoppen nader.  Vanwege het afgelasten van de eerstvolgende raadsvergadering van 26 maart door de coronacrisis is ze niet in de gelegenheid haar verklaring in de ontslagbrief mondeling uit te spreken. Daarom houdt ze het beperkt tot een mededeling per brief.

De inhoud daarvan luidt als volgt: ,,De afgelopen drie jaar heb ik mij ten volle ingezet om Bunnik leefbaar te maken en houden. Ik ben tevreden over wat ik heb kunnen bijdragen om Bunnik een mooie toekomst te geven. Of het nu over wonen, groen, verkeer of parkeren gaat. De gemeente en gemeenteraad werken er hard aan om veel mogelijk te maken, maar in de verhoudingen en samenspel tussen Raad, griffie en college zijn de laatste tijd veel veranderingen geweest. Ik noem de personele wisselingen in het college en griffie en het opstappen van drie fractieleden uit P21.

Voor mij persoonlijk werd dit steeds moeilijker. Ik heb mij ingezet om mijn aandeel te leveren om alles goed te laten verlopen. Maar in de samenwerking met anderen is dat niet gelukt. Voor mij was het resultaat niet voldoende. Daarom heb ik besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik word wethouder in Voorschoten. Ik wil iedereen bedanken voor de mooie resultaten die we samen hebben bereikt: positieve jaarcijfers in deze moeilijke tijden, de uitdaging van 'Bunnik bouwen voor elkaar', de prachtige samenwerking 'het Beeld van Bunnik' en het bouwen voor mensen met een kleine portemonnee.
Ik wens iedereen, en ook de gemeente Bunnik, een mooie zonnige toekomst."

Paul Heijmerink
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie