Afbeelding
Kuun Jenniskens

Raad stemt in met één zonneveld van 15 hectare

6 maart 2020 om 00:46 Politiek

ODIJK De gemeenteraad heeft vanavond (5 maart) besloten om in te stemmen met slechts één van de twee zonnevelden die op tafel lagen - namelijk met dat van 15 hectare van BHM solar op grond van Peterse aan de Werkhovenseweg en Van Dijk aan de Achterdijk. 

door Kuun Jenniskens

Het zonneveld van LC energy van 25 hectare kreeg geen instemming van de gemeenteraad. Alleen P21 stemde voor, ook al had zij liever gehad dat het voorstel werd aangehouden, omdat voorafgaand aan de vergadering LC energy met een kleiner voorstel van 15 hectare was gekomen. Ook al omarmde wethouder Spil dit voorstel, de gemeenteraad ging er niet in mee om zonder nadere toelichting te vergaderen over een zo grote wijziging in een raadsvoorstel op de drempel van een democratisch besluit.

Op BunniksNieuws.nl volgt later een uitgebreider verslag over de chaotische besluitvorming met veel spannende schorsingen tijdens deze raadsvergadering over de zonnevelden. Het debat werd aangehoord door een overvolle publieke tribune. De groep omwonenden die eerder deze week met een alternatief plan was gekomen, had een spandoek meegenomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie