Woningen die momenteel in aanbouw zijn in Het Burgje
Woningen die momenteel in aanbouw zijn in Het Burgje Kuun Jenniskens

Aantal woningzoekenden in Bunnik is gigantisch

20 februari 2020 om 07:24 Politiek

ODIJK Bij twee bouwprojecten blijkt het animo voor een woning in Bunnik enorm hoog te liggen. Of het nou om een luxe koopappartement gaat, of om een kleine huurwoning voor jongeren - ze gaan over de toonbank als broodjes bij de bakker. De aantallen spreken boekdelen. Voor het college is het reden om het gas op bouwplannen te houden.

door Kuun Jenniskens

Wethouder Erika Spil (P21) zei tijdens de raadsvergadering dat er tijdens een inschrijvingsavond voor de 60 koopwoningen op Rhijnhaeghe zo’n 1800 aanmeldingen zijn binnengekomen. Het gaat hier om behoorlijk luxe appartementen, gebouwd om oudere Bunnikse inwoners uit hun grote huizen te krijgen, zodat die vrijkomen voor gezinnen.

Spil reageerde verheugd: ,,Dat is een ongelooflijk groot aantal. In dit project hebben we kunnen regelen dat mensen uit Bunnik voorrang krijgen: 92 procent van deze woningen gaat naar inwoners van de gemeente Bunnik. Wij zijn dus erg blij dat deze woningen gebouwd gaan worden.” De 30 sociale huurwoningen in het project Rhijnhaeghe worden in een veel later stadium via Woningnet verdeeld.

Ook bij de sociale huurwoningen voor jongeren die LekstedeWonen naast de brandweer aan de Schoudermantel in Bunnik bouwt, overtreft de vraag vele malen het aanbod. Op de 10 appartementen kwamen 492 jongeren af. Hier krijgen jongeren tot en met 29 jaar uit de gemeente Bunnik voorrang bij toewijzing. Deze woningen worden deze zomer opgeleverd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie