Afbeelding
Kuun Jenniskens

Wat staat er op de raadsagenda?

20 november 2019 om 08:00 Politiek

ODIJK Donderdag 21 november is het vergaderavond van de gemeenteraad. Er staat veel op de agenda. Met in het Open Huis vijf onderwerpen en op de raadsagenda twee debatten: over het bouwen van nieuwe woningen bij het station en ten westen van Odijk, en over kaders voor de Participatiewet.

door Kuun Jenniskens

OPEN HUIS Om 19:30 start de avond met de resultaten over de Jongeren Op Gezond Gewicht aanpak, dat inmiddels 1,5 jaar functioneert. In de andere zaal gaat het gelijktijdig over de 2e Berap die kijkt naar het lopende begrotingsjaar - conclusie is dat er 40.337 euro moet worden bijgepast. Om 20 uur worden de nieuwe belastingtarieven voor 2020 besproken.

Om 20:15 uur wil men nog een Wegenbeheerplan voor dit jaar (2019!) en 2020 vaststellen.  Om 20:30 uur wordt voor de komende vier jaar nieuw beleid voor alcoholpreventie besproken.

RAAD De raadsvergadering start omstreeks 21:15 uur. Zoals gezegd wordt hier gedebatteerd over de plannen voor woningbouw bij het station en ten westen van Odijk. Het gaat om het vrijmaken van geld om te starten met planvorming - over aantallen nieuwbouwwoningen en de locaties is nog niks bekend.

Hierna vergadert de raad over strategische kaders voor de Participatiewet 2020-2023. Het gaat dan om tijdig reageren op inkomensproblematiek, en om mensen die begeleiding nodig hebben te bemiddelen naar werk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie