Woonzorgcentrum heeft balkons aan het schoolplein
Woonzorgcentrum heeft balkons aan het schoolplein Kuun Jenniskens

Bouw op scholeneiland Bunnik vordert

30 oktober 2019 om 07:26 Politiek

BUNNIK Op het scholeneiland in Bunnik zijn de bouwwerkzaamheden voor een Gezondheidscentrum en een woonzorgcentrum in volle gang. De scholen en ouders van leerlingen hebben zich lange tijd verzet tegen deze nieuwbouw zo vlak bij de schoollokalen. De vrees is dat leerlingen nauwelijks in de klas in contact komen met daglicht. Hier wat foto’s over de huidige stand van zaken. 

door Kuun Jenniskens

WOONZORGGEBOUW LEKSTEDEwonen realiseert het woonzorggebouw. Het gebouw op de hoek van de Laan van Broekhuijzen en de Boslaan krijgt de naam “De Weijer”. Op de begane grond gaat QuaRijn ruimte huren waar 14 bewoners met dementie kleinschalig worden gehuisvest. Zij beschikken over een gezamenlijke huiskamer en keuken en alle bewoners hebben een eigen studio. Op de verdiepingen komen 16 (zorg)woningen voor ouderen met een zorgvraag. LEKSTEDEwonen verhuurt deze (zorg)woningen als sociale huurwoning. 

De bouw is in februari begonnen. De eerste en tweede verdieping staan en er moet nog één verdieping op. Het hoogste punt wil de aannemer voor de kerst bereiken. Idee is om het gebouw voor de zomer van 2020 op te leveren aan de nieuwe bewoners. 

GEZONDHEIDSCENTRUM Verschillende zorgverleners uit Bunnik gaan zich vestigen in een gebouw op de hoek van de Laan van Broekhuijzen en de Pastoor Heggelaan. Deelnemers zijn onder andere huisartsenpraktijk van Steenis en Franssens & Hassink, Kromme Rijn Apotheek, Boca Sana MeijerTandartsen, Dental Keramiek tandtechniek, Fysiozorg Munro, psychologenpraktijk Bunnik en logopedieparktijk, verloskunidgen, Buurtzorg, diëtisten en het Centrum voor Elkaar van de gemeente. 

De bouw is begin juni gestart en zal het Gezondheidscentrum zal naar verwachting medio maart/april 2020 worden opgeleverd.

Woonzorgcentrum gezien vanaf schoolplein Camminghaschool
Woonzorgcentrum krijgt er nog één bouwlaag op
Woonzorgcentrum
Woonzorgcentrum en Gezondheidcentrum staan dicht bij elkaar
De ruimte tussen Woonzorgcentrum en Gezondheidscentrum vanaf speelplaats Camminghaschool
Afbeelding
Gezondheidscentrum vlakbij Anne Frankschool
Gezondheidscentrum in aanbouw
Het Gezondheidscentrum heeft al de juiste hoogte
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie