Afbeelding
Foto: Freepik

De beste mealprep tips voor sporters

1 juni 2023 om 20:10 Partnercontent

Mealprep hoeft niet ingewikkeld te zijn om effectief te zijn. Zelfs het nemen van kleine stappen om maaltijden van tevoren te bereiden, kan een gunstige invloed hebben op tijdbeheer, voedselkosten en de voedingskwaliteit van maaltijden. Voor sporters is het daarom een goed idee om de volgende tips toe te passen als ze graag hun mealprep willen verbeteren. 

Check je schema

De eerste stap bij het bereiden van maaltijden voor sporters is het herzien van hun schema’s voor de komende week. Overweeg op welk tijdstip van de dag je oefeningen, krachttrainingssessies, wedstrijden, lessen en studiezalen plaatsvinden. Identificeer eventuele verplichtingen die je tijdens de week hebt die de droog trainen maaltijden verstoren. Bepaal op basis van de beoordeling van je schema op welke maaltijden je je maaltijdbereidingsinspanningen wilt concentreren. Stel vast wanneer je doordeweeks tijd hebt om boodschappen te doen en maaltijden te bereiden. Blok deze tijden alvast vrij in je agenda. 

Maak een boodschappenlijstje

Als je eenmaal een idee hebt van je schema voor de week, overweeg dan welke recepten je van plan bent te maken. Kies een paar uitgebalanceerde maaltijden om je elke week op te concentreren. Vergeet niet om je tussendoortjes te plannen, inclusief wat je zowel voor als na je trainingen gaat eten. Terwijl je je boodschappenlijstje maakt, bepaal je of je recepten gaat verdubbelen en zorg je ervoor dat je dienovereenkomstig de ingrediëntenbehoeften plant. Organiseer je lijst volgens de winkelindeling om te voorkomen dat je items in de winkel mist.

Koop de boodschappen

Als je je lijst op zijn plaats hebt, is het tijd om boodschappen te doen. Overweeg tijdens het winkelen de volgende strategieën om geld te besparen:

  • Koop verse producten die in het seizoen zijn. Als producten in het seizoen zijn, zijn ze smaakvoller en goedkoper dan producten buiten het seizoen.
  • Diepgevroren groenten en fruit zijn een geweldige optie voor producten buiten het seizoen. Bevroren producten worden snel ingevroren op het hoogtepunt van rijpheid; dus behoudt het zijn voedingswaarde.
  • Koop hele groenten en fruit en snij de items zelf. Het kopen van een hele watermeloen kost bijvoorbeeld een stuk minder dan het kopen van voorgesneden stukjes watermeloen.

Bereid de maaltijden

Als je eenmaal thuis bent van de supermarkt, is het tijd om met het eigenlijke maaltijdbereidingsproces te beginnen. Op basis van je plannen voor de week bereid je je ingrediënten voor, snijd je je groenten en fruit en bereid je de recepten voor die je van plan was. Voedselveiligheid is van cruciaal belang terwijl je door het maaltijdbereidingsproces gaat. Was je handen daarom goed voordat je aan de slag gaat in de keuken. Was ook de producten voordat je ze snijdt voor snacks of voor gebruik als ingrediënt in recepten.

Bewaar je maaltijden

Nadat je je maaltijden en snacks hebt bereid, moet je ervoor zorgen dat je de items op de juiste manier opbergt. Bereid voedsel moet namelijk snel worden gekoeld en gekoeld. Koop bij het selecteren van herbruikbare opslagcontainers items die BPA-vrij zijn. Zorg er ook voor dat de bakjes zowel magnetron- als vaatwasmachinebestendig zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie