Afbeelding

Geld lenen in Utrecht, 15% meer dan gemiddeld

6 maart 2023 om 11:16 Partnercontent

Utrechts die in 2022 een lening afsloten, leenden gemiddeld 15.636 euro. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Hiermee leenden inwoners uit Utrecht 15 procent meer dan de gemiddelde Nederlander, die 13.595 euro leende in 2022”, zegt expert geld & verzekeringen Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Utrechters lenen vaker voor verbouwing en vakantiehuis

Dat inwoners van Utrecht relatief hoge bedragen lenen, valt volgens Bulthuis te verklaren door de doelen waarvoor ze lenen. “Utrechters lenen ten opzichte van het gemiddelde in Nederland relatief vaak voor een verbouwing en recreatiewoning. Die doelen pakken al snel wat duurder uit.” 

In 2022 leende 16,2 procent van de Utrechters die op Geld.nl een lening vergeleken voor een verbouwing. Landelijk was dit gemiddeld 14,7 procent. 9 procent van de inwoners van Utrecht leende voor een recreatiewoning, tegenover 2 procent gemiddeld in Nederland.

Lenen voor auto minder populair in Utrecht

Weliswaar leende met 22 procent de meeste Utrechters voor een auto, maar dit percentage ligt wel lager dan het landelijk gemiddelde van 28 procent. “Dat lijkt ook wel logisch als je weet dat het autobezit in Utrecht relatief laag ligt ten opzichte van andere grote steden.”

Tip! Lening in Utrecht vinden? Betaal niet meer dan nodig! De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Door je lening vergelijken bespaar je tot wel 393 euro op je totale lening.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie