Afbeelding
Foto Shutterstock

Het essentiële voor elke garderobe: van t-shirts tot jassen

20 februari 2023 om 16:14 Partnercontent

Je kunt nooit teveel kleren hebben. Maar de waarheid is dat niet alle kleding gelijk is. Hoewel je misschien een paar favoriete kledingstukken hebt die je steeds weer draagt, heb je een goede basis van basiskledingstukken nodig om je garderobe op te bouwen. In dit artikel bespreken we de essentiële zaken voor elke garderobe: van T-shirts tot jassen. 

Jouw garderobe opbouwen met basics

Begin met de basis. Dat zijn de kledingstukken die je altijd kan dragen en die bij iedere gelegenheid passen. Een paar goede t-shirts, een jeans die goed past, een jas die warm houdt: dat is het fundament van elke garderobe.

Deze basics kan je vervolgens aanvullen met kledingstukken die meer bij een bepaalde gelegenheid of stemming passen. Ga je naar een feestje? Dan is een nette jurk misschien wel geschikt. Of wil je toevallig gekleed gaan? Dan is een leuke trui of top een goede keuze. Het belangrijkste is dat de basics goed passen en comfortabel zitten. Je wil ze namelijk graag vaak dragen!

Het perfecte T-shirt: De juiste pasvorm vinden

Jeans, T-shirts, en een goede jas. Dat zijn de essentiële kledingstukken die iedereen nodig heeft in zijn of haar garderobe. Maar hoe vind je nu het perfecte T-shirt voor jou? Het is belangrijk om een T-shirt te kiezen dat goed past. Een T-shirt dat te wijd of te strak zit, ziet er niet mooi uit en voelt ook niet comfortabel aan. Kies dus een model dat prettig zit en passend is bij de rest van je garderobe. 

Ook belangrijk: de juiste kleur. Ga voor een kleur die bij je huidtype past en die je leuk vindt om te dragen. Denk aan donkere of lichtere tinten, of juist aan effen of gestreepte modellen. Verder raden we aan om voor T-shirts te gaan van goede kwaliteit. Denk aan shirts van merken zoals Stone Island. Deze shirts doe je jarenlang mee, waardoor je niet steeds nieuwe exemplaren hoeft te kopen. 

De basis van elke garderobe: Een goede jas

Een goede jas is belangrijk omdat hij je beschermt tegen de kou, maar ook tegen de regen. Je wilt natuurlijk geen natte of koude schouders hebben. Bovendien is een goede jas ook leuk om te dragen. Hij maakt je outfit af en hij kan je look helemaal veranderen. Kies daarom een jas die bij je past. Denk aan een leren jack, een wollen trui of een trendy windjack.

Tijdloze denim: Duurzame jeans

Denim is een kleine investering waard, omdat je hier jarenlang plezier van kunt hebben. Kies jeans in verschillende wassingen en pasvormen, zodat je een denim collectie hebt die perfect bij je persoonlijkheid past. Kies voor jeans die duurzaam zijn gemaakt; dat betekent dat ze langer meegaan en er mooier uitzien naarmate ze meer worden gedragen. Ga voor een broek met hoge taille of een slim fit model, zodat je er zelfverzekerder uitziet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie