Afbeelding
Foto de cottonbro studio via Pexels

Hoe e-learning een goede aanvulling kan zijn op het onboarding proces

1 februari 2023 om 10:48 Partnercontent

Het onboardingproces, ook wel het inwerkproces van een nieuwe medewerker genoemd, is een belangrijke tool om de juiste mensen aan te trekken en een eerste indruk te geven van een organisatie. Maar als traditionele methodes niet voldoende zijn om een effectief onboardingproces te realiseren, biedt e-learning een goede manier om meer informatie over een bedrijf en haar processen aan nieuwe medewerkers te leveren. In dit artikel geven we een korte uitleg hoe e-learning kan worden ingezet om het onboardingproces te vernieuwen en verbeteren. 

Leren op eigen tempo met schaalbare modules

De technologische ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat er nu verschillende tools beschikbaar zijn die speciaal gericht zijn op training en onboarding. E-learning biedt een flexibele optie voor het trainingsproces omdat leerlingen op hun eigen tempo kunnen leren. Bovendien is e-learning gemakkelijk schaalbaar en zijn er lagere kosten voor het bedrijf. E-learning vergroot ook de mogelijkheid dat iedere medewerker op dezelfde manier wordt getraind. 

E-learning biedt vele voordelen als bedrijven proberen hun onboardingproces te verbeteren. Met een LMS-systeem (leer hier meer over wat is een LMS) kunnen managers gepersonaliseerde inhoud met contextuele terugkoppeling creëren waardoor leerlingen gerichte feedback krijgen om hun prestaties te verbeteren. Ook kan e-learning helpen bij het identificeren van talentvolle medewerkers in groepscursussen door studentprestaties in kaart te brengen en interactieve testresultaten in detail te analyseren. Diverse analysetools geven meer inzicht in studentengegevens zoals gemiddelde scores, gemiddelde testduur of tempo van proefwerk, waardoor gemakkelijker kan worden geëvalueerd voor verbeteringen. 

Mogelijkheden tot directe interactie

Naast de mogelijkheid om feedback te geven, kan een e-learning platform toegankelijk worden gemaakt voor directe respons door docenten of begeleiders. Via online discussiegroepen of fora kunnen er zelfs directe online klassen worden gegeven. Hierdoor kunnen bedrijven betere resultaten bereiken met betrekking tot productiviteit, engagement en motivatie. 

De diverse mogelijkheden tot indirecte en directe interactie zorgen ervoor dat zowel beginnende werknemers als het management beter geïnformeerd is over het  individuele leertraject van elke cursist, wat resulteert in betere prestaties. 

Conclusie

Het gebruik van e-learning is in verschillende industrieën en sectors steeds belangrijker geworden voor het stroomlijnen van het onboardingproces. Of het nu gaat om verkooppersoneel in een detailhandelsbedrijf dat moet worden opgeleid om de producteigenschappen van koelkasten, walkie talkies, vaatwassers en meer te leren kennen, of om een nieuwe visuele ontwerper die een volledige ontwerpcursus moet doorlopen - een e-learningstrategie helpt bedrijven getalenteerde werknemers aan te trekken die kennis hebben van het bedrijf waarvoor ze werken. E-learning zorgt voor een persoonlijke leerervaring en een goed voorbereide medewerkers, waardoor ze sneller kunnen reageren op veranderingen.   

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie