Afbeelding
Foto door TheStandingDesk via Unsplash

Nog altijd veel vanuit huis werken? Zo blijf je productief!

3 augustus 2022 om 14:19 Partnercontent

Het werken voor, tijdens en na de coronacrisis is enorm veranderd. Voor de coronacrisis zagen we al een enorme groei in het ‘nieuwe werken’. Dat betekent dat veel werknemers de mogelijkheid kregen om vanuit huis te werken en zo flexibeler met werktijden om te gaan. Dit was vooral handig voor werknemers met jonge gezinnen. Tijdens de crisis werd iedereen zo goed als verplicht om vanuit huis te werken. Vergaderingen werden via zoom gedaan en het was heel normaal om telkens te switchen tussen thuisonderwijs en je eigen werkzaamheden. Nu na de crisis is er weer een geheel nieuwe tijdperk ontstaan. Mensen zijn niet langer meer verplicht om thuis te werken, maar mogen dit in veel gevallen voor een groot deel nog wel blijven doen. Bij sommige bedrijven blijft dit zelfs nog de norm.

Maar hoe ga je hiermee om nu thuiswerken echt de norm blijkt te zijn? Nu dit naar verwachting hier is om te blijven? Groot voordeel is dat we tijdens de crisis veel geleerd hebben over thuiswerken. Ook over de wijze waarop we onze productiviteit tijdens het werken kunnen verbeteren. Heb jij hier nog altijd moeite mee? Ben je meer bezig met huishoudelijke taken zoals het toilet reinigen, opruimen of stiekem zelfs televisie kijken en schiet het werken er daardoor dikwijls bij in? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Met behulp van de volgende tips blijf je productief en kun je eindelijk de échte voordelen van thuiswerken gaan ervaren.

Blijf routinematig werken

Veel mensen vinden het makkelijker om op kantoor te werken omdat ze dan over een echte routine beschikken. Duidelijke werktijden, afgebakende pauzes, gezellige gesprekken onder het mom van een lekkere bak koffie, enzovoorts. Maar waarom zou dit thuis niet kunnen?

Begin gewoon op de normale tijd, zorg ervoor dat je de lekkere koffie kunt schenken, plan duidelijke werktijden in je agenda en baken ook momenten van pauze in. Op die manier wordt het werken al een stuk makkelijker. Ook goed om iedere dag doelen te stellen. Zogenaamde deadlines. Zo weet je waar je naar toe werkt en wordt het een stuk makkelijker om effectief aan de slag te gaan.

Kleed je aan

Dit lijkt misschien een vreemde tip, maar het zal je nog verbazen (of juist niet!) hoeveel mensen zo uit bed rollen en in pyjama of huispak op de bank gaan zitten met een laptop op schoot. Dat is immers toch het voordeel van thuiswerken? Misschien, maar het zorgt er ook voor dat je een stuk minder snel in de ‘werkmodus’ terechtkomt. Het is veel beter om je goed aan te kleden en ook echt het gevoel te krijgen dat je aan de slag moet. De juiste outfit doet wonderen voor jouw mindset. Begin daarom de dag met je aan te kleden zoals je normaal ook zou doen als je naar het werk gaat. 

Ga wat vaker naar buiten

Nu je thuiswerkt, kom je waarschijnlijk ook veel minder buiten dan anders. Hierdoor heb je ook minder lichaamsbeweging. Als je thuiswerkt is het dan ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Niet alleen met een evenwichtig dieet, maar ook door voor meer beweging te zorgen. Dat zorgt niet alleen voor hogere productiviteit, maar is ook nog eens heel belangrijk om jezelf in goede conditie en gezondheid te houden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie