Afbeelding
Foto Shutterstock

Consumenten bestellen speelgoed steeds vaker online

Partnercontent

Een zomerse weersvoorspelling is voor steeds meer consumenten reden om nog snel wat speelgoed in huis te halen voor de kinderen. Denk aan een opblaasbaar zwembad, twee doeltjes met een bal, een compacte zandbak voor op het terras, enzovoorts. De zomer is het ideale seizoen om kinderen achter hun telefoon en tablet weg te krijgen. Door voorafgaand aan deze zomerse dagen speelgoed te bestellen, maak je dit makkelijker. Waar men voorheen vaak naar een fysieke speelgoedwinkel trok, bestelt men deze producten tegenwoordig steeds vaker online. Diverse webshops bieden een breed scala aan speelgoedartikelen aan. Voordeel van het online bestellen van speelgoed is dat je dit de volgende dag al in huis hebt, in de meeste gevallen. Het past bij de trend dat consumenten in het algemeen steeds meer artikelen online kopen.

Speelgoed van bekende films en series populair 

Kijkende naar het speelgoed wat populair is bij consumenten, valt op dat de voorkeur veelal uitgaat naar speelgoed van bekende films en series. Denk bijvoorbeeld aan Paw Patrol speelgoed, speelgoed gerelateerd aan K3, Nijntje en bijvoorbeeld de Minions. Ook het speelgoed van Cars, Frozen en Bumba doet het goed bij kinderen. Zij kennen de figuren die terugkomen in deze artikelen van de programma’s die zij op de televisie kijken, waardoor het speelgoed hen eerder aanspreekt. Van dergelijke programma’s en series worden tal van verschillende soorten speelgoed geproduceerd. Denk aan een vloerpuzzel van Paw Patrol, maar bijvoorbeeld ook een kleiset en kleurboeken.

Houten speelgoed een duurzame keuze 

Wie op zoek is naar speelgoed wat lang mooi blijft en relatief lastig kapot te krijgen is, doet er verstandig aan eens naar houten producten te kijken. Denk aan houten blokken, een houten loopwagen en bijvoorbeeld puzzels van hout. Ook een houten treinbaan doet het vaak goed bij jongere kinderen. Wanneer zij met het houten speelgoed gooien is de kans op het afbreken van kleine elementen kleiner, dan bij het plastic speelgoed wat veel verkocht wordt. Daarbij zijn onderdelen van houten speelgoed vaak groter, waardoor het risico op verstikking kleiner is wanneer jonge kinderen het speelgoed in hun mond stoppen.

Buitenspeelgoed voor de komende zomermaanden

Voor de komende periode kijken veel ouders naar buitenspeelgoed. Reeds werden een aantal voorbeelden genoemd van producten die in trek zijn. Denk aan een opblaasbaar zwembad, maar ook aan een opblaasbare band welke kan worden meegenomen naar een strand of meer in de buurt. Of wat te denken van speelgoed voor in de tuin? Laat je kind de planten verzorgen met een kleine gieter, een hark en een schepje. Veel kinderen vinden het heerlijk om in de tuin te rommelen! Je kunt een dergelijk setje met kunststof tuingereedschap combineren met bijvoorbeeld een zandbak. Bij de bouwmarkt haal je er geschikt speelzand voor.

advertentie
advertentie