Afbeelding
Shutterstock

Geniet deze zomer van het mooie weer onder je overkapping

Partnercontent

Nederland heeft de eerste tropische dagen inmiddels achter zich; men trok massaal naar het strand, vijvers en de tuin. Steeds meer huishoudens kiezen voor een eigen (opblaasbaar) zwembad, waar zij de ruimte hebben om af te koelen. Het aanbod aan zwembaden voor in de tuin is de afgelopen jaren flink toegenomen. Daarbij hoeft een eigen zwembad helemaal niet zo duur te zijn. Opblaasbare modellen zijn al voor enkele tientallen euro’s tot net iets boven de honderd euro verkrijgbaar. Zo populair als een zwembad in de tuin is, zo populair is ook de overkapping. De keuze voor een overkapping biedt verschillende voordelen. Wanneer het in de avond koeler wordt, kun je onder de overkapping blijven zitten. Het is er warm genoeg! 

Verschillende mogelijkheden bij keuze voor een overkapping 

Net als voor de diverse zwembaden geldt ook voor overkappingen, dat deze tegenwoordig in tal van verschillende soorten en modellen worden aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een klassieke houten veranda en een overkapping met een glazen dak. Het voordeel van modellen met een glazen dak is het feit, dat ze geen licht wegnemen uit de woon- of eetkamer. Iets waarop het risico groot is bij de keuze voor een houten veranda. Daarbij is een model met glas in een aluminium frame doorgaans duurzamer. Het hout van de veranda kan gaan rotten, wanneer het hout in aanraking komt met grondvocht. Een oplossing is het gebruik van een betonpoer onder iedere paal, of het insmeren van deze palen met teer. 

Overkapping of een complete tuinkamer 

Naast de mogelijkheid om een losse overkapping tegen de woning aan te plaatsen, is ook de complete tuinkamer een optie tegenwoordig. Een tuinkamer verschilt van de overkapping in het feit, dat deze volledig afsluitbaar is. Het voordeel van een tuinkamer is dat je deze ook in de herfst en winter kunt gebruiken. Door de tuinkamer gesloten te houden verruim je de woon- of eetkamer. Tegelijkertijd biedt een tuinkamer ten opzichte van een overkapping het nadeel, dat de warmte in de zomer blijft hangen. De ruimte valt minder goed te ventileren dan een overkapping met open zijkanten. 

Kleed de ruimte onder de overkapping gezellig aan 

Nadat de overkapping in de tuin geplaatst is, breekt de leukste fase aan voor veel mensen: het decoreren van de ruimte onder de overkapping. Kies bijvoorbeeld voor een mooi buitenkleed, een nieuwe set tuinmeubelen en verschillende lampen aan het dak van de overkapping. Zo creëer je een hele huiselijke sfeer en wordt de overkapping het verlengde van je woning. Precies zoals men de tuin zou moeten zien! Wanneer het onder de overkapping te koud wordt, zou je voor het gebruik van een heater op gas of elektriciteit kunnen kiezen. 

advertentie
advertentie