Afbeelding
Foto Shutterstock

Parketvloeren passen bij vrijwel ieder interieur

Partnercontent

Vanouds behoren parketvloeren tot de populairste opties, wanneer het gaat om het leggen van een nieuwe vloer. Een parketvloer biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere soorten vloerbedekking. Denk bijvoorbeeld aan de warme uitstraling van parket. Het maakt de ruimtes in huis gezelliger. Er zijn meer redenen om te kiezen voor een parketvloer. Denk bijvoorbeeld ook aan de variëteit in vormen, waarin je de houten vloer aan kunt brengen. Populair is de visgraat vloer. Het visgraatpatroon geeft ruimtes een speels tint! Naast het visgraatpatroon zijn er verschillende andere opties. 

Gekozen patroon heeft invloed op uitstraling ruimte 

Zoals reeds genoemd geeft het patroon van een visgraat ruimtes een gezellige uitstraling. In plaats van een visgraat, kan ook een Hongaarse punt het overwegen waard zijn. In de basis lijkt een Hongaarse punt sterk op het patroon van een visgraat; er zit een klein verschil in de manier waarop de planken tegen elkaar aan worden gelegd. Alternatieven zijn nog een horizontale en verticale manier van leggen. De wijze waarop de vloer gelegd is, heeft invloed op de uitstraling van een kamer. Door planken verticaal te leggen, lijkt een kamer vaak groter. Daar waar een horizontale manier van leggen er juist voor zorgt, dat een ruimte een knusse look krijgt. 

Parketvloeren goed te combineren met interieurstijlen 

Naast het feit dat een parketvloer een ruimte een warme uitstraling geeft, biedt het materiaal nog een aantal voordelen. Denk ook aan het feit, dat parket goed te combineren valt met de meeste interieurstijlen. Kies bijvoorbeeld voor een parketvloer in combinatie met een landelijk ingerichte ruimte. Of ga voor de combinatie tussen een parketvloer en een klassiek interieur. 

Verschillende kleuren parketvloeren

Wanneer je voor een parketvloer in huis kiest, heb je de keuze uit een breed scala aan kleuren vloeren. Ga je voor een relatief lichte parketvloer, of geef je de voorkeur aan een donkere variant? Het is belangrijk dat het contrast tussen de kleur van de parketvloer en die van de meubels in ruimtes niet te groot wordt. Dit zou de uitstraling van ruimtes onnodig druk kunnen maken. Het verschil in kleur valt te verklaren door het feit, dat parketvloeren van verschillende houtsoorten gemaakt worden. Kies bijvoorbeeld uit houtsoorten als Maple, Jatoba, Noten en Wenge. 

Combineer een parketvloer met vloerverwarming 

Wist je dat een parketvloer goed te combineren valt met vloerverwarming in huis? Zo heb je nooit meer last van koude voeten, als je in de ochtend opstaat. Steeds meer huishoudens voorzien hun kamers van vloerverwarming. Het verwarmt de ruimte op een hele energiezuinige wijze. Daarbij hoe je jezelf niet langer te irriteren aan de radiatoren in huis. Ze staan vaak op onhandige plekken en zijn bepaald geen lust voor het oog. Nieuwbouwwoningen worden vrijwel standaard van vloerverwarming voorzien tegenwoordig.

advertentie