Afbeelding
Foto: Horren.com

De beste tips voor het creëren van een goede ventilatie in huis

Partnercontent

In de afgelopen jaren zijn we met onze neus op de feiten gedrukt. Het feit dat een virus ons zo in de greep kon houden, werd lange tijd voor onmogelijk gehouden. Feit is echter dat we al sinds maart 2020 in de greep gehouden worden door het Covid-19 virus.

De aanwezigheid van dit virus heeft echter ook zijn goede kanten. Dat zeggen althans meerdere experts, welke zich beroepen op wetenschappelijk bewijs. Op wetenschappelijk bewijs dat we veel te weinig aan een goede ventilatie in huis hebben gedaan.

Door de maanden heen zijn tal van tips met betrekking tot de ventilatie in huis de revue gepasseerd. Het is, naar onze mening, onze taak om deze tips eens op een rijtje te zetten. Hieronder vind je daarom de beste tips voor het verkrijgen van een goede ventilatie in huis.

Tip 1: zet de ramen regelmatig tegen elkaar open

Het beste wat je kunt doen, is om de ramen regelmatig ver tegen elkaar open te zetten. Op die manier creëer je een natuurlijke stroom van verse lucht in je woning. Dit komt het leefklimaat én de kwaliteit van de lucht in je huis alleen maar ten goede.

Moet je dit ook in de winter doen? Ja, zonder enige twijfel. Zowel in de zomer als in de winter is een goede ventilatie in huis van groot belang. Uiteraard moet je hierbij wel rekening houden met de aanwezigheid van muggen. Om het hebben van muggen in huis te voorkomen, doe je er verstandig aan om een raamhor bij elk raam te plaatsen. Dankzij deze horren kun je met een gerust hart alle ramen tegen elkaar open zette.

Tip 2: kies voor een luchtreiniger en/of luchtbevochtiger

De ontwikkelingen hebben in de afgelopen jaren niet stilgestaan. Iets wat onder andere blijkt door de uitvinding van een luchtreiniger en een luchtbevochtiger. Door deze apparaten in je woning neer te zetten, weet je de kwaliteit van de lucht in je woning te verbeteren. Ook dit kun je zien als een vorm van het ventileren van je woning.

De lucht die je in gaat ademen, is bovendien een stuk gezonder; hiermee voorkom je gezondheidsproblemen.

Tip 3: maak gebruik van ventilatieroosters

Ook is het aan te raden om in huis gebruik te maken van ventilatieroosters. Dit zijn roosters welke zich bijvoorbeeld in jouw keuken bevinden; via deze roosters kan de kooklucht uit je huis verdwijnen. Erg prettig, aangezien de kooklucht niet altijd even gezond (en lekker) is.

Overigens geeft een expert, Milieu Centraal, aan dat je op meerdere momenten je huis extra goed moet ventileren. Het gaat hierbij om de periode ná het koken, ná het douchen en ná het slapen. Als je op die momenten je huis extra goed ventileert, profiteer je van alleen maar extra voordelen. Je voorkomt hiermee bijvoorbeeld luchtwegklachten, terwijl het in je huis ook een stuk aangenamer wordt. Als je ondertussen ook nog van een goede hor gebruik maakt, hou je de vervelende insecten ook nog buiten huis.

advertentie