Afbeelding
Koolhydraatarme dieet

Haal méér uit je koolhydraatarm dieet!

11 oktober 2021 om 09:35 Partnercontent

Het koolhydraatarm dieet: het is voor veel mensen al geen nieuw begrip meer! De voordelen van een dieet waarbij koolhydraten worden gemeden, reiken wel degelijk ver. Dat wil echter niet zeggen dat het altijd gemakkelijk is om je aan dit dieet te houden. En dat is iets waar veel mensen het eens mee zullen zijn.

Hieronder vind je enkele van de beste tips om niet zomaar minder koolhydraten te gaan eten, maar er ook voor te zorgen dat zo’n dieet positieve gevolgen heeft voor je gezondheid!

De 3 beste tips voor een koolhydraatarm dieet

Koolhydraatarm eten wil zeggen dat je dagelijks minder dan 50 tot 100 gram koolhydraten eet. Hierdoor grijpt je lichaam naar andere bronnen van energie, zoals bijvoorbeeld vetten.

De overschakeling van een gewoon dieet met koolhydraten naar een koolhydraatarm dieet is niet bepaald gemakkelijk. Hieronder enkele tips om deze manier van eten voor je lichaam toch een beetje gemakkelijker te maken:

1. Haal je koolhydraten uit volwaardige voedingsmiddelen

Koolhydraatarm is niet hetzelfde als géén koolhydraten, laat dat duidelijk zijn. Als je je vooral richt op het eten van eiwitten en vetten, dan kan je die hoeveelheid natuurlijk drastisch verlagen. Eet je dan toch bronnen van koolhydraten, ga dan voor volwaardige voedingsmiddelen, zoals:

  • Fruit
  • Volkoren granen
  • Peulvruchten

Natuurlijk spreekt het voor zich dat je de hoeveelheid van deze voedingsmiddelen moet beperken om niet té veel koolhydraten binnen te krijgen!

2. Drink voldoende water tijdens je dieet

Een andere goede tip is om meer water te drinken als je koolhydraatarm eet. Dit heeft enkele interessante voordelen. Zo blijf je langer verzadigd, waardoor de kans dat je naar suikers grijpt kleiner is.

Ook zorgt een goede hydratatie ervoor dat je lichaamscellen beter functioneren, waardoor je je beter voelt. Ten slotte is voldoende drinken natuurlijk ook gewoon belangrijk voor je mentale en fysieke energie gedurende de dag!

3. Eet voldoende eiwitten

Eiwitten zijn een belangrijk macronutriënt: ze houden je verzadigd, spelen een essentiële rol bij de opbouw van weefsels en zorgen daarbij voor een goed transport van voedingsstoffen door je lichaam.

Als laatste zorgen eiwitten ervoor dat het energietekort dat je creëert door je koolhydraten weg te laten, toch wat gedempt wordt. Eiwitten of proteïnen bevatten immers evenveel calorieën per gram als koolhydraten (4 kcal/gram)!

Zie onderstaande video voor enkele koolhydraatarme ontbijt tips.

En in deze video de beste koolhydraatarme lunch tips.

Lees meer over het koolhydraatarm dieet

Het loont altijd de moeite om meer informatie en tips te zoeken over het koolhydraatarm dieet. Ook zijn er speciale programma’s, zoals het Koolhydraatarm 50 Dagen Programma, dat je kan helpen om gezond koolhydraatarm te eten!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie