Afbeelding
Foto door form PxHere

Dogecoin, een veelbelovende munt of een illusie?

30 september 2021 om 11:17 Partnercontent

Toen de heren van Dogecoin de munt ontwikkelde als een grap, hadden ze vast nooit verwacht dat Elon Musk de crypto coin zou benoemen in een tweet. Of de multi miljonair Mark Cuban zou geloven in het succes van de munt en zou besluiten er in te investeren.

Dogecoin was bedacht met het doel om te bewijzen dat veel jongere onervaren handelaars zouden beleggen in een crypto munt zonder al te veel onderzoek te doen naar het bedrijf. Elon Musk vernoemde de coin na aanleiding van de vraag om een meer milieuvriendelijke munt. Bij het mining van Bitcoin wordt er zo veel energie gebruikt dat het voor veel bedrijven niet acceptabel is om deze te gebruiken, zo ook Elon Musk met zijn Tesla.

De vraag is natuurlijk; Gaat Doge stijgen of niet? Of is dit een crypto bubble die alleen maar is gebaseerd op een paar tweets? De komende maanden zullen hier meer duidelijkheid over moeten geven. 

Wanneer je een veiligere optie wil kun je het bekende crypto ETH kopen. Ethereum is nog steeds na Bitcoin de meest populaire munt. Dit vooral omdat Ethereum, net zoals Bitcoin, niet alleen maar een betaalmiddel is, maar ook een platform met zijn eigen blockchain technologie. Een technologie waar andere projecten op kunnen draaien. Veel nieuwe munten zijn ook gelinkt aan het Bitcoin en Ethereum netwerk.

Een andere brandende vraag gesteld op de vele forums is over Ripple; is Ripple een goede investering? Vele beleggers hebben hun hoop op de munt die een betrouwbare betaalmiddel moet worden, maar verwachten dat dit nog wel een paar jaar kan duren.

Het is wel duidelijk, de crypto wereld is een spannende manier om te beleggen, maar de risico’s zijn enorm. Wanneer je belegd moet je jezelf goed afvragen of je bereid bent het geld te verliezen, en of je het geduld hebt om misschien jaren te moeten wachten op rendement. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie