Afbeelding
Fat tire scooter

Elektrische scooters zijn in opkomst in Nederland

21 juli 2021 om 07:40 Partnercontent

We kenden de elektrische auto en fiets al, nu is ook de elektrische scooter sterk in opkomst binnen Nederland. Naast een toenemend aantal consumenten wat voor deze milieuvriendelijke oplossing kiest, zijn er ook steeds meer bedrijven die overstappen naar de elektrische scooter. Zij schaffen bijvoorbeeld een fat tire scooter aan om deze te huur aan te bieden aan families, die op zoek zijn naar een leuke activiteit voor het hele gezin. Ook om medewerkers sneller en duurzamer naar klanten te laten reizen, kan de e-scooter de uitkomst zijn. In dit artikel lees je meer over de groeiende populariteit van de e-scooter.

Gebruik van de elektrische scooter 

Vergelijkbaar met de elektrische fiets, is ook de elektrische scooter voorzien van een handige accu. Deze accu valt los te halen uit de scooter, zodat je deze elders op kunt laden. Bekijk online alvast eens een lithium accu gebruiksaanwijzing, om een beeld te krijgen van de wijze waarop je de accu op kunt laden. Belangrijk bij de aankoop van een e-scooter is het beoordelen van de capaciteit van de geïntegreerde accu. De capaciteit moet groot genoeg zijn, om de elektrische scooter voor het beoogde doel te kunnen gebruiken. Combineer de capaciteit van de accu met het aantal Watt per kilometer wat het model verbruikt. Het geeft je een beeld van het aantal kilometers wat je met de scooter kunt rijden, alvorens deze opgeladen moet worden. Overigens kan de accu van een e-scooter aan een gewoon stopcontact worden opgeladen. Je hebt er niet, zoals bij een elektrische auto wel het geval is, een speciale laadpaal voor nodig.

Voordelen van een e-scooter 

Er zijn verschillende redenen die verklaren waarom de elektrische scooter in opkomst is. Zo vertelt Fastfuriousscooters.nl dat een e-scooter niet alleen veel milieuvriendelijker is dan een klassiek model scooter op benzine. Ook is het een veel goedkopere optie. Dit geldt in het bijzonder voor consumenten en bedrijven, die hun elektrische scooters op laat laden op basis van zelf opgewekte groene stroom. De combinatie van zonnepanelen op het dak met een elektrische scooter is ideaal.

 

Goedkoper in onderhoud dan klassieke scooters 

Overigens is de elektrische scooter niet alleen goedkoper in verbruik van brandstof. Ook het onderhoud aan de elektrische scooter kost minder dan bij een klassiek model op benzine. Het kan je een behoorlijke besparing opleveren gedurende de levensduur van de e-scooter.

Verschillende modellen vergelijken 

Bij de aankoop van een e-scooter is het niet alleen belangrijk om rekening te houden met de accu in het model. Let ook goed op de motor van de e-scooter. De meeste elektrische scooters hebben een motor met een vermogen van zo’n 1.500 tot 2.000 Watt. Er zijn echter ook modellen met een vermogen van zelfs 3.000 Watt. Voor het gebruik van de scooter in Nederland heb je een dergelijk wattage niet nodig. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie