Afbeelding
Shutterstock

Wanneer bedrijfsarts en wat doet een bedrijfsarts eigenlijk?

Partnercontent

Als bedrijf is het altijd belangrijk om een goed verzuimbeleid te hebben. In de eerste plaats omdat dit verplicht is. Volgens de arbowetgeving moet elke werknemer namelijk in gelegenheid zijn om zich te laten controleren en zo er nog meer eisen waar je aan kunt denken. Een arbodienst is dan ook verplicht, maar het is sowieso aan te raden want het brengt ook voordelen voor een bedrijf met zich mee. Tevreden en gezond personeel zorgt namelijk voor een betere werksfeer en hogere productie. Voor een werknemer is het natuurlijk ook belangrijk om in een aangenaam warm bad te werken. In dit artikel gaan wij in op de vraag wat een bedrijfsarts precies doet. Vervolgens bespreken wij wanneer bedrijfsarts aan te raden is om in te schakelen. Vervolgens gaan wij in op de volgende kwestie: werkgever negeert advies bedrijfsarts, wat moet je dan doen? Hopelijk heb jij na het lezen van dit artikel hernieuwde inzichten. 

Wat doet een bedrijfsarts?

Er zijn veel verschillende wat een bedrijfsarts doet. Als je daar uitgebreide informatie over wil lezen, dan raden wij je aan om op het internet een uitgebreid verslag te lezen. In dit gedeelte gaan wij kort in op de belangrijkste taken van de bedrijfsarts, zodat je er een goed en weloverwogen beeld van krijgt. 

- Preventie

Een belangrijke focus van de bedrijfsarts ligt op preventie. Dit allemaal onder het credo: beter voorkomen dan genezen. De bedrijfsarts kan bijvoorbeeld adviseren over bepaalde kwesties. Dit kan zowel op het fysieke alsook het mentale vlak zijn. Misschien zijn er bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden die sneller tot een burn-out kunnen leiden. Maar ook werkzaamheden met bepaalde gifstoffen en hoe je daarmee aan de gang kunt, zonder verstrekkende gevolgen. Preventie is een zeer belangrijk onderdeel, maar dat is lang niet alles waar een bedrijfsarts zich mee bezig gaat houden. 

- Adviseren bij ziekteverzuimbegeleiding

Een ander belangrijke taak van de bedrijfsarts is om te adviseren bij ziekteverzuimbegeleiding. Tegenwoordig zijn er namelijk veel werknemers met mentale klachten. Het verschijnsel burn-out is echt iets van onze hedendaagse samenleving. Mocht iemand niet meer kunnen werken vanwege fysieke of mentale klachten, dan moet er begeleiding zijn bij het verzuim. Wanneer is die persoon bijvoorbeeld weer in staat om wat werkzaamheden op te pakken? Gaat de werknemer direct weer vol aan de slag, of is het beter om eerst rustig aan te doen en halve dagen te gaan werken? Dergelijke aspecten spelen ook een zeer belangrijke rol en de bedrijfsarts speelt daarin een belangrijk onderdeel. 

- Medische onderzoeken

Een bedrijfsarts houdt zich ook bezig met medische onderzoeken. Elke werkgever is namelijk verplicht om werknemers een PMO aan te bieden. PMO staat voor Preventief medisch onderzoek. Een bedrijfsarts kan deze uitvoeren bij de werknemers, zodat deze weten hoe ze ervoor staan. 

Wanneer schakel je een bedrijfsarts in?

We hebben het hierboven gehad over wat een bedrijfsarts zoal doet, maar wanneer schakel je een bedrijfsarts dan in? In principe heeft dit wel een beetje te maken met de vorige alinea. Een bedrijfsarts kun je namelijk bij de bovenstaande situaties allemaal nodig hebben. Als blijkt dat een werknemer zich niet meer goed voelt, dan kun je hem of haar naar de bedrijfsarts sturen, zodat deze hier een analyse van kan opmaken. Het punt is namelijk dat een werkgever misschien stelt dat er helemaal niets aan de hand is, want dat komt hem of haar dan beter uit. Maar een bedrijfsarts beslist uiteindelijk of een werknemer ziek is. Bij verzuim van langdurige aard wordt er bijna altijd een bedrijfsarts bijgehaald die het gehele proces gaat begeleiden. Bij heel erg kort verzuim is dat overigens niet altijd noodzakelijk. 

Maar de bedrijfsarts schakel je dus ook in bij preventieve onderzoeken en andere kwesties. In principe kan dus gesteld worden dat bij alle medische aangelegenheden in een bedrijf er gebruik kan worden gemaakt van een bedrijfsarts. 

De werkgever negeert het advies van de bedrijfsarts: wat doe je?

Zoals in de inleiding hierboven werd vermeld, is het uiteindelijk de bedrijfsarts die beslist of iemand wel of niet ziek is. Maar het kan zijn dat je het hier als werkgever of werknemer niet mee eens bent. In dat geval kun je naar het UWV voor een second opinion. Je krijgt dan advies van een zogenaamde verzekeringsarts. 

Voor meer kwesties rondom arbodiensten en bedrijfsartsen verwijzen wij je graag door naar HR navigator. Misschien zoek jij bijvoorbeeld nog een bedrijfsarts en weet je niet welke het beste bij je past. Dan kun je daar dus terecht.

advertentie
advertentie